22 jun 2015 06:00

22 jun 2015 08:29

Buskörningar på fler ställen

TIBRO. Lena Karlsson

Drar på. Angående insändaren om buskörning på Fågelviksleden (SLA 16/6).

Det är inte bara där som det buskörs. Vi bor nere vid Folkets park och det är ofta det buskörs på Östra Långgatan. Det körs över gräsmattan i 90-graderskurvan och det bränns däck där Fredsgatan och Östra Långgatan möts. Om man åker där så ser man tydligt hur det är svarta streck efter däck. Just nu satt jag ute och då var det en bil som drog på för fullt ute på 49:an. Det är också vanligt att man hör både på kvällar och nätter när de drar på för fulla segel på 49:an.

Dels undrar man hur de har råd att bränna så mycket däck och så fattar jag inte att de inte får lära sig i körskolorna hur man ska bete sig i trafiken. Det är ju inte klokt att ge sig ut och köra stolle som många ungdomar gör idag.

Sensmoralen är att föräldrar bör lära sina barn att det inte är racerbana på allmänna vägar och gator utan vill man köra fort får man göra det på Kinnekulle ring eller de gokartbanor som finns tillgängliga.

Jag säger bara; tag vara på varandra i trafiken och visa hänsyn!

Det är inte bara där som det buskörs. Vi bor nere vid Folkets park och det är ofta det buskörs på Östra Långgatan. Det körs över gräsmattan i 90-graderskurvan och det bränns däck där Fredsgatan och Östra Långgatan möts. Om man åker där så ser man tydligt hur det är svarta streck efter däck. Just nu satt jag ute och då var det en bil som drog på för fullt ute på 49:an. Det är också vanligt att man hör både på kvällar och nätter när de drar på för fulla segel på 49:an.

Dels undrar man hur de har råd att bränna så mycket däck och så fattar jag inte att de inte får lära sig i körskolorna hur man ska bete sig i trafiken. Det är ju inte klokt att ge sig ut och köra stolle som många ungdomar gör idag.

Sensmoralen är att föräldrar bör lära sina barn att det inte är racerbana på allmänna vägar och gator utan vill man köra fort får man göra det på Kinnekulle ring eller de gokartbanor som finns tillgängliga.

Jag säger bara; tag vara på varandra i trafiken och visa hänsyn!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.