27 jun 2015 06:00

27 jun 2015 06:00

Sätt stopp för vansinnet - våga sätta gränser

Jag känner inte igen mig i Sverige längre, dagligen händer det mer incidenter än i kris- och krigsområden. Skjutningar, mord, bilbränder, inbrott, misshandel, stenkastning, sprängningar, hot med mera, sammantaget är anmärkningsvärt mycket.

Politiker pratar om långsiktighet men ska vi acceptera det som pågår just nu? Vi och Sverige som nation måste våga sätta gränser och sätta stopp för vansinnet nu innan det är försent. Samtidigt låter Sverige utgöra en fristad för IS anhängare och tillåta dem komma tillbaka och åtnjuta fördelar i samhället, kan inte låta bli att dra paralleller till våra egna soldater som tjänstgjort utomlands. Det finns många av dem som inte omhändertas alls.

Vad har hänt med Sveriges tidigare rättssamhälle och handlingskraft, varför ”blundas” det för problemen?

Orolig

Politiker pratar om långsiktighet men ska vi acceptera det som pågår just nu? Vi och Sverige som nation måste våga sätta gränser och sätta stopp för vansinnet nu innan det är försent. Samtidigt låter Sverige utgöra en fristad för IS anhängare och tillåta dem komma tillbaka och åtnjuta fördelar i samhället, kan inte låta bli att dra paralleller till våra egna soldater som tjänstgjort utomlands. Det finns många av dem som inte omhändertas alls.

Vad har hänt med Sveriges tidigare rättssamhälle och handlingskraft, varför ”blundas” det för problemen?

Orolig

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.