30 jun 2015 06:00

30 jun 2015 06:00

Slösaktiga förpackningar

Ernst Sturesson

Lantmännen säljer en finurlig vindmätare som man sätter direkt på sin smartphone. Den fungerar säkert jättebra.

Problemet är bara att själva produkten väger 17g och förpackningen som är helt i plast väger hela 110g. Detta fenomen är inte alls ovanligt, se på exempelvis förpackningarna för minneskort, rakhyvlar med mera. Det är hög tid att både tillverkare, inköpare på våra företag och inte minst vi konsumenter börjar reagera och protestera mot detta vansinniga slöseri med naturresurser.

Lantmännen säljer en finurlig vindmätare som man sätter direkt på sin smartphone. Den fungerar säkert jättebra.

Problemet är bara att själva produkten väger 17g och förpackningen som är helt i plast väger hela 110g. Detta fenomen är inte alls ovanligt, se på exempelvis förpackningarna för minneskort, rakhyvlar med mera. Det är hög tid att både tillverkare, inköpare på våra företag och inte minst vi konsumenter börjar reagera och protestera mot detta vansinniga slöseri med naturresurser.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.