30 jun 2015 06:00

30 jun 2015 16:49

Stark industri förutsättning för välfärd

Kompetensen måste uppdateras

Utveckling. Det är industrin som drar in stora exportinkomster till Sverige och därmed till våra förutsättningar att utveckla vår välfärd. Därför ska vi ge industrin goda förutsättningar att bidra till Sveriges utveckling.

Världens bästa industriarbetare behöver kontinuerligt få uppdatera sin kompetens, eftersom utvecklingen går allt snabbare. Så stärker vi människor och industrin, men också förutsättningarna för att industrin kan utvecklas på alla orter i landet. Det krävs satsningar för att utveckla näringslivet än mer inför framtiden. Det vill vi se handlingskraft kring.

Det handlar också om väl fungerande system för omställning när det krävs. Arbetsförmedlingen måste kunna ge arbetssökande människor yrkesutbildningar som möter det lokala näringslivets behov. Det handlar om att trygga omställningsförsäkringen och a-kassan för människor som drabbas.

Jonny Alfredsson

IF Metall verkstadsklubben Volvo GTO Skövde

 

Världens bästa industriarbetare behöver kontinuerligt få uppdatera sin kompetens, eftersom utvecklingen går allt snabbare. Så stärker vi människor och industrin, men också förutsättningarna för att industrin kan utvecklas på alla orter i landet. Det krävs satsningar för att utveckla näringslivet än mer inför framtiden. Det vill vi se handlingskraft kring.

Det handlar också om väl fungerande system för omställning när det krävs. Arbetsförmedlingen måste kunna ge arbetssökande människor yrkesutbildningar som möter det lokala näringslivets behov. Det handlar om att trygga omställningsförsäkringen och a-kassan för människor som drabbas.

Jonny Alfredsson

IF Metall verkstadsklubben Volvo GTO Skövde

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.