01 jul 2015 06:00

01 jul 2015 06:00

Man får vara glad för det lilla

Svar på Lars Hjerténs inlägg den 29 juni i SLA

Replik. Den 29 juni kommenterade Lars Hjertén (M) i SLA skillnaden i synen på invandrarkritiska partier i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Jag antar att man som Sverigedemokrat ska vara tacksam mot Lars Hjertén för att han bara kallar oss invandrarkritiska. Det är trots allt en viss skillnad på det och de tillmälen som de partier M slutit Decemberöverenskommelsen med brukar använda. Tillmälen som fascister, rasister, nazister och främlingsfientliga brukar annars vara den vanliga rubriceringen på oss Sverigedemokrater.

Det intressanta med Lars Hjertén inlägg är dock att det pekar ut den absolut viktigaste politiska frågan för de partier som ingår i Decemberöverenskommelsen, nämligen att, till skillnad från Norge, Finland och Danmark, med alla medel hålla Sverigedemokraterna utanför en regering.

Det blir allt mer uppenbart för fler och fler människor att denna inställning resulterat i en total politisk blockering för de partier som ingår Decemberöverenskommelsen. Ingenting är viktigare. Inte ens demokratin, för hade så varit fallet så hade det inte funnits någon Decemberöverenskommelse, denna fantastiska kortslutning av den demokratiska processen.

Jag tror inte att det undgått någon att moderaterna på senare tid börjat ta upp en del Sverige-demokratiska förslag till exempel att öka kraven vad gäller att komma i arbete för de människor som kommer hit till landet. Även ökade krav på försörjning av anhöriga finns med på menyn liksom förbud för tiggeri och besparingar inom integrationspolitiken.

Nu tror jag inte att väljarna är så lättlurade. Man behöver inte gå längre än till 2010 och se vad som blev av Moderaternas löften rörande svensk invandringspolitik:

Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.

Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.

Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.

Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.

Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.

Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.

Av detta blev intet. Det enda löfte väljarna kan lita på att Moderaterna kommer att arbeta för är att hålla Sverigedemokraterna utanför en regering, oavsett valresultatet. Allt annat är helt oväsentligt för de partier som ingår i Decemberöverenskommelsen.

Stefan Hallberg

vice ordförande, Sverigedemokraterna Karlsborg

Jag antar att man som Sverigedemokrat ska vara tacksam mot Lars Hjertén för att han bara kallar oss invandrarkritiska. Det är trots allt en viss skillnad på det och de tillmälen som de partier M slutit Decemberöverenskommelsen med brukar använda. Tillmälen som fascister, rasister, nazister och främlingsfientliga brukar annars vara den vanliga rubriceringen på oss Sverigedemokrater.

Det intressanta med Lars Hjertén inlägg är dock att det pekar ut den absolut viktigaste politiska frågan för de partier som ingår i Decemberöverenskommelsen, nämligen att, till skillnad från Norge, Finland och Danmark, med alla medel hålla Sverigedemokraterna utanför en regering.

Det blir allt mer uppenbart för fler och fler människor att denna inställning resulterat i en total politisk blockering för de partier som ingår Decemberöverenskommelsen. Ingenting är viktigare. Inte ens demokratin, för hade så varit fallet så hade det inte funnits någon Decemberöverenskommelse, denna fantastiska kortslutning av den demokratiska processen.

Jag tror inte att det undgått någon att moderaterna på senare tid börjat ta upp en del Sverige-demokratiska förslag till exempel att öka kraven vad gäller att komma i arbete för de människor som kommer hit till landet. Även ökade krav på försörjning av anhöriga finns med på menyn liksom förbud för tiggeri och besparingar inom integrationspolitiken.

Nu tror jag inte att väljarna är så lättlurade. Man behöver inte gå längre än till 2010 och se vad som blev av Moderaternas löften rörande svensk invandringspolitik:

Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.

Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.

Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.

Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.

Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.

Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.

Av detta blev intet. Det enda löfte väljarna kan lita på att Moderaterna kommer att arbeta för är att hålla Sverigedemokraterna utanför en regering, oavsett valresultatet. Allt annat är helt oväsentligt för de partier som ingår i Decemberöverenskommelsen.

Stefan Hallberg

vice ordförande, Sverigedemokraterna Karlsborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.