03 jul 2015 06:00

03 jul 2015 06:00

Alla vill inte bada med era djur

Bad med förhinder

Vatten. Men tänk den glädje som varar. Idag onsdag var första riktiga sommardagen, vid lunchtid tog jag med barnen de cirka tre kilometrarna vi har ner till badet vid Hammarn i Brevik. Vädret var ljuvligt varmt (något svalt i vattnet för min smak) men pojkarna stortrivdes som vanligt i det klara friska Vättern vattnet. Efter någon timmas plaskande lyckades jag få med dem hem med löfte om att vi åker ner senare och tar ett kvällsdopp.

När kyrkklockan ringt sina sex slag hoppade vi i bilen igen. De var upprymda och badsugna. När vi kom ner vid vattnet var det första vi fick se en man i övre medelåldern som badade sin hund. Vi vill inte bada med hundar, hojtade de till mig i bilen. Nänä, svarade jag, det vill inte jag heller, men vi åker längre bort så kan ni nog hoppa i. När vi åkt cirka 300 meter till så, döm om vår förvåning, där mitt på stranden står en öppen hästtransport. I vattnet rider en mamma i 40-45 års-åldern på en häst med sina tonåringar springande bredvid. Pappan står på stranden fotandes med en kamera.

Och i detta nu kom vi precis ihåg hur förra sommaren avslutades. Dessa människor som tror att precis alla människor vill bada ihop med deras djur på den i särklass finaste och barnvänligaste stranden på västra sidan av Vättern. När jag kollade registreringsnumret på deras bil såg jag att de kom från Skövde (hoppas de har kommunalt vatten så de får i sej hästpisset den vägen). Tänk till, djurägare, alla vill inte bada med era djur. Ta fram en vattenslang och spola hästen med på hemmaplan i stället. Är övertygad om att den trivs bättre med det än att åka flera mil tur och retur för ett dopp bland en massa folk.

Andreas Borg

När kyrkklockan ringt sina sex slag hoppade vi i bilen igen. De var upprymda och badsugna. När vi kom ner vid vattnet var det första vi fick se en man i övre medelåldern som badade sin hund. Vi vill inte bada med hundar, hojtade de till mig i bilen. Nänä, svarade jag, det vill inte jag heller, men vi åker längre bort så kan ni nog hoppa i. När vi åkt cirka 300 meter till så, döm om vår förvåning, där mitt på stranden står en öppen hästtransport. I vattnet rider en mamma i 40-45 års-åldern på en häst med sina tonåringar springande bredvid. Pappan står på stranden fotandes med en kamera.

Och i detta nu kom vi precis ihåg hur förra sommaren avslutades. Dessa människor som tror att precis alla människor vill bada ihop med deras djur på den i särklass finaste och barnvänligaste stranden på västra sidan av Vättern. När jag kollade registreringsnumret på deras bil såg jag att de kom från Skövde (hoppas de har kommunalt vatten så de får i sej hästpisset den vägen). Tänk till, djurägare, alla vill inte bada med era djur. Ta fram en vattenslang och spola hästen med på hemmaplan i stället. Är övertygad om att den trivs bättre med det än att åka flera mil tur och retur för ett dopp bland en massa folk.

Andreas Borg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.