10 jul 2015 06:00

10 jul 2015 06:00

Bygg fler naturgräsplaner

Konstgräset på Lillegården

Fotboll. Jag håller med den tidigare insändaren om att Lillegården ska bli ombyggd med två konstgräsplaner, och mina resonemang stämmer överens. Det är klart att det är ont om träningstider på Södermalm, på vintern. Men de flesta fotbollsspelarna skulle nog hellre vilja träna mindre på vintern, och istället spela på naturgräs på sommaren.

Underlaget betyder en stor del för en fotbollspelare. Konstgräs fungerar att spela på, men spelet variera otroligt mycket mellan naturgräs och konstgräs.

Varför ska just två stycken perfekta elvamannaplaner drabbas? Nere i ”grytan” på Lillegården, kan man täckdika och sedan lägga konstgräs med värmeslingor, och bara göra en plan! Sen finns det ett sportfält som det aldrig spelas några elvamannamatcher på, varför inte lägga en plan där istället då?

Jag hoppas att kommunen tänker till och bygger ut Lillegården med flera naturgräsplaner nu när konstgräset har lagts.

 

Fotbollspelare som tränar på Lillegården varje dag.

Fotboll. Jag håller med den tidigare insändaren om att Lillegården ska bli ombyggd med två konstgräsplaner, och mina resonemang stämmer överens. Det är klart att det är ont om träningstider på Södermalm, på vintern. Men de flesta fotbollsspelarna skulle nog hellre vilja träna mindre på vintern, och istället spela på naturgräs på sommaren.

Underlaget betyder en stor del för en fotbollspelare. Konstgräs fungerar att spela på, men spelet variera otroligt mycket mellan naturgräs och konstgräs.

Varför ska just två stycken perfekta elvamannaplaner drabbas? Nere i ”grytan” på Lillegården, kan man täckdika och sedan lägga konstgräs med värmeslingor, och bara göra en plan! Sen finns det ett sportfält som det aldrig spelas några elvamannamatcher på, varför inte lägga en plan där istället då?

Jag hoppas att kommunen tänker till och bygger ut Lillegården med flera naturgräsplaner nu när konstgräset har lagts.

 

Fotbollspelare som tränar på Lillegården varje dag.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.