14 jul 2015 06:00

14 jul 2015 07:34

Cementas klimatpåverkan ignoreras

Tystnad från politiker

Cementa. Söndagen den 12 juli sommarpratade klimatforskaren och professorn i miljövetenskap Johan Rockström i radions P1. Det var ett mycket gripande och tänkvärt program, om hur vi våldför oss på moder Jord. Först nu klockan 5 i 12 börjar en del politiker förstå hur oerhört viktigt det är att värna om vår miljö, så att vi har en planet, som även nästa generation kan leva på. Gå in på nätet (sverigesradio.se/p1) och lyssna!

Mot denna bakgrund är det chockerande med vilken nonchalans Skövdes ledande politiker ignorerar Cementas klimatpåverkande faktorer. I insändare efter insändare påtalas dessa faktorer av bland andra Douglas Hjalmarsson och Alv Svensson. Men varken Katarina Jonsson (M), Marie Ekman (S) eller Leif Walterum (C) vill redovisa sina ståndpunkter avseende denna oerhört viktiga fråga. Man kunde åtminstone få någon synpunkt från någon politiker, som så gärna vill att Cementa skall få fortsätta förstöra vår miljö. Vi, som engagerar oss för en bättre värld, har fortsatt mycket lågt förtroende för politiker, som fega gömmer sig i tystnad.

Håkan Melin

Mot denna bakgrund är det chockerande med vilken nonchalans Skövdes ledande politiker ignorerar Cementas klimatpåverkande faktorer. I insändare efter insändare påtalas dessa faktorer av bland andra Douglas Hjalmarsson och Alv Svensson. Men varken Katarina Jonsson (M), Marie Ekman (S) eller Leif Walterum (C) vill redovisa sina ståndpunkter avseende denna oerhört viktiga fråga. Man kunde åtminstone få någon synpunkt från någon politiker, som så gärna vill att Cementa skall få fortsätta förstöra vår miljö. Vi, som engagerar oss för en bättre värld, har fortsatt mycket lågt förtroende för politiker, som fega gömmer sig i tystnad.

Håkan Melin

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.