14 jul 2015 06:00

14 jul 2015 06:00

Dela de varma stunderna

Samma protest varje sommar

Djurbad. Jag är en stolt djurägare till två hundar. Varje sommar möts vi av samma protest.

När värmen gör sig påmind kan ingen bli gladare än jag när man vet att Breviks sandstränder ligger öppna och att jag dit kan ta mig för ett dopp med mina två hundar. Att jag delar strand med skrikande ungar och blickar mot mig har jag lärt mig ta. De är en del av sommaren och jag delar gärna med mig.

Att jag ser barn kissa i vattnet, eller står vid en buske med föräldrars hjälp att urinera gör mig lite skygg. Vågar jag bada? Men men. Som hundägare vet jag, de kissar inte i vattnet. Men du som småbarnsförälder kan inte lämna samma garanti. De vet jag med säkerhet. Så glöm inte bort vi är alla sommarglada människor som ska kunna dela på de varma stunder den varma sommaren ger oss.

Jag visar respekt då jag möter någon som är hundrädd. Har mina djur kopplade i vattnet så som på stranden. De skvätter inte sand på grannen där hon ligger och solar, men säger du till som förälder när dina barn skriker i våra öron, skvätter sand på våra fikakorgar?

Så låt oss njuta av sommaren alla, gamla som unga, djur som barn.

Vi vill alla njuta av bad och sol i sommar.

Badtokig hundägare

När värmen gör sig påmind kan ingen bli gladare än jag när man vet att Breviks sandstränder ligger öppna och att jag dit kan ta mig för ett dopp med mina två hundar. Att jag delar strand med skrikande ungar och blickar mot mig har jag lärt mig ta. De är en del av sommaren och jag delar gärna med mig.

Att jag ser barn kissa i vattnet, eller står vid en buske med föräldrars hjälp att urinera gör mig lite skygg. Vågar jag bada? Men men. Som hundägare vet jag, de kissar inte i vattnet. Men du som småbarnsförälder kan inte lämna samma garanti. De vet jag med säkerhet. Så glöm inte bort vi är alla sommarglada människor som ska kunna dela på de varma stunder den varma sommaren ger oss.

Jag visar respekt då jag möter någon som är hundrädd. Har mina djur kopplade i vattnet så som på stranden. De skvätter inte sand på grannen där hon ligger och solar, men säger du till som förälder när dina barn skriker i våra öron, skvätter sand på våra fikakorgar?

Så låt oss njuta av sommaren alla, gamla som unga, djur som barn.

Vi vill alla njuta av bad och sol i sommar.

Badtokig hundägare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.