15 jul 2015 06:00

15 jul 2015 06:00

Dags för saklig information

Rykten om invandringen

När det gäller flyktingar/invandrare förekommer otaliga påståenden och rykten. Detta både i media, vid köksbordet och fikarummet. Vi är rika så vi ska ta emot obegränsat antal, vi måste begränsa invandringen, den kostar för mycket. Vi behöver invandringen den ger ekonomiska fördelar, och behövs som arbetskraft.

Det går att hålla på hur länge som helst att upprepa alla fördelar eller nackdelar. Såg en uppgift tidigare från ekonomiprofessor Bo Södersten om att invandringen/flyktingar kostar minst 40 miljarder om året, att sedan vända detta till alla ekonomiska fördelar en del hävder är resultatet, gör det inte lätt att hänga med.

Invandrarna med sin kultur har berikat vårt samhälle till det mångkulturella det hävdas vara i dag, medan andra hävdar att den genuina svenska kulturen utarmats. Såg för en tid sedan i en insändare en skribent som hävdade just att invandringen har berikat vårt samhälle. Vi har invandrarna att tacka för bland annat, pizza, hamburgare och spagetti var hans kommentar. Ironi? Han glömde kebab och Kalasjnikov bland annat.

Nu tycker jag det i högsta grad är tid för information, som berättar hur det verkligen förhåller sig! Jag är övertygad om att det inte bara är jag som skulle hälsa en saklig och ärlig information välkommen! Det måste väl finnas uppgifter från olika verksamheter som kan läggas samman, så det går att få hela bilden av det ekonomiska utfallet av kostnader och ekonomiska fördelar?

Så anser jag att Sidas alla miljarder läggs mindre på flumverksamhet, och i stället används till just flyktingar/invandrarkostnader.

Det går att hålla på hur länge som helst att upprepa alla fördelar eller nackdelar. Såg en uppgift tidigare från ekonomiprofessor Bo Södersten om att invandringen/flyktingar kostar minst 40 miljarder om året, att sedan vända detta till alla ekonomiska fördelar en del hävder är resultatet, gör det inte lätt att hänga med.

Invandrarna med sin kultur har berikat vårt samhälle till det mångkulturella det hävdas vara i dag, medan andra hävdar att den genuina svenska kulturen utarmats. Såg för en tid sedan i en insändare en skribent som hävdade just att invandringen har berikat vårt samhälle. Vi har invandrarna att tacka för bland annat, pizza, hamburgare och spagetti var hans kommentar. Ironi? Han glömde kebab och Kalasjnikov bland annat.

Nu tycker jag det i högsta grad är tid för information, som berättar hur det verkligen förhåller sig! Jag är övertygad om att det inte bara är jag som skulle hälsa en saklig och ärlig information välkommen! Det måste väl finnas uppgifter från olika verksamheter som kan läggas samman, så det går att få hela bilden av det ekonomiska utfallet av kostnader och ekonomiska fördelar?

Så anser jag att Sidas alla miljarder läggs mindre på flumverksamhet, och i stället används till just flyktingar/invandrarkostnader.

  • Anders Löfgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.