15 jul 2015 06:00

15 jul 2015 06:00

Snälla sluta tuta!

Gunilla, en stolt mamma!

Vill med denna insändare skicka en vädjan till er som har för vana att tuta när ni kör förbi en golfbana, sluta snälla! Varför?

Jag har en son som har ett funktionshinder. Han har hela sitt liv älskat sport men har haft svårt att hitta en sport där han passar in med sitt handikapp. För tre år sedan fick han frågan om han ville testa på att spela golf. Han var tveksam men provade och det har visat sig att han har fallenhet för denna sport. Han började förra året spela på något som heter Handitouren, en tävling för golfspelare med alla typer av funktionshinder, och han gör stora framsteg.

Som mamma var jag helt okunnig från början men upptäckte efter några spelrundor detta spännande fenomen att det verkar vara en sport för vissa att tuta när man i bil passerar en golfbana och man ser spelare på banan som precis ska till att slå bollen. Jag förutsätter att du som tutar åtminstone är 18 år och innehar ett viss mått av intelligens, eftersom du har körkort, vilket många av dessa ungdomar aldrig kommer att ha möjlighet att klara av att ta!

Det du inte är medveten om, hoppas jag, är att du kanske förstör resten av spelrundan eller kanske till och med flera dagar för vissa av dessa ungdomar då du stört deras spel! För många av dem är detta kanske det enda sammanhang de känner sig viktiga och duktiga i. Låt dem få vara det och stör dem inte! Lägg din energi på viktigare saker!

Jag har en son som har ett funktionshinder. Han har hela sitt liv älskat sport men har haft svårt att hitta en sport där han passar in med sitt handikapp. För tre år sedan fick han frågan om han ville testa på att spela golf. Han var tveksam men provade och det har visat sig att han har fallenhet för denna sport. Han började förra året spela på något som heter Handitouren, en tävling för golfspelare med alla typer av funktionshinder, och han gör stora framsteg.

Som mamma var jag helt okunnig från början men upptäckte efter några spelrundor detta spännande fenomen att det verkar vara en sport för vissa att tuta när man i bil passerar en golfbana och man ser spelare på banan som precis ska till att slå bollen. Jag förutsätter att du som tutar åtminstone är 18 år och innehar ett viss mått av intelligens, eftersom du har körkort, vilket många av dessa ungdomar aldrig kommer att ha möjlighet att klara av att ta!

Det du inte är medveten om, hoppas jag, är att du kanske förstör resten av spelrundan eller kanske till och med flera dagar för vissa av dessa ungdomar då du stört deras spel! För många av dem är detta kanske det enda sammanhang de känner sig viktiga och duktiga i. Låt dem få vara det och stör dem inte! Lägg din energi på viktigare saker!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.