17 jul 2015 10:20

17 jul 2015 11:16

Grilla inte kött bland vegetarianer

Hänsyn och hälsa

Djurskydd. Var vänlig och grilla inte kroppsdelar från döda djur på platser där djuretiska vegetarianer vistas. Hur skulle du känna dig om det var ditt sällskapsdjur som låg på grillen?

Men om du struntar i oss, agera hänsynsfullt mot dig själv. Rött kött ökar risken för tarmcancer och den som vill minimera den generella faran att drabbas av cancer ska huvudsakligen äta växtbaserat, enligt Världscancerfondens kostråd.

Sist men inte minst: Visa medkänsla med djuren! Skillnaderna mellan en ko, gris och människa är inte speciellt stora. Den som är mycket stark måste också vara mycket snäll. Hur skulle det se ut om Bamse grillade Lille Skutt?

Jonas Norberg

Men om du struntar i oss, agera hänsynsfullt mot dig själv. Rött kött ökar risken för tarmcancer och den som vill minimera den generella faran att drabbas av cancer ska huvudsakligen äta växtbaserat, enligt Världscancerfondens kostråd.

Sist men inte minst: Visa medkänsla med djuren! Skillnaderna mellan en ko, gris och människa är inte speciellt stora. Den som är mycket stark måste också vara mycket snäll. Hur skulle det se ut om Bamse grillade Lille Skutt?

Jonas Norberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.