17 jul 2015 06:00

17 jul 2015 06:00

Hellre podradio än skvalradio

Podcast. När man själv gör något regelbundet är det lätt att glömma att andra kanske inte gör det alls. Till exempel att lyssna på podcasts. Själv började jag lyssna för fyra somrar sedan. Och jag är helt fast, lyssnar hellre på en podcast än på skvalradio eller musik.

Att lyssna på en podcast är enkelt och bekvämt. Du väljer aktivt vad du vill lyssna på och när; i hängmattan, när du klipper gräsmattan, tränar, städar eller när du har tid över.

Podcast, eller ett förinspelat radioprogram (för det är precis vad det är) fortsätter att växa som fenomen i Sverige. Det finns över 500 svenska podcasts, med olika inriktningar. En del ger dig ny kunskap, andra erbjuder spännande dokumentärer eller intervjuer och så finns det en rad underhållande podcasts.

Hur lyssnar man då på en podcast? Via någon podcast-app som du laddar ned via iTunes eller Google Play (till exempel Podcaster eller Instacast), någon hemsida som samlar podcasts (till exempel podtail.com) eller enklast av allt - direkt via den enskilda poddens hemsida.

Hoppas du hittar många härliga podcasts i sommar!

Markus Trautmann

gundare och programledare för manspodden

 

Att lyssna på en podcast är enkelt och bekvämt. Du väljer aktivt vad du vill lyssna på och när; i hängmattan, när du klipper gräsmattan, tränar, städar eller när du har tid över.

Podcast, eller ett förinspelat radioprogram (för det är precis vad det är) fortsätter att växa som fenomen i Sverige. Det finns över 500 svenska podcasts, med olika inriktningar. En del ger dig ny kunskap, andra erbjuder spännande dokumentärer eller intervjuer och så finns det en rad underhållande podcasts.

Hur lyssnar man då på en podcast? Via någon podcast-app som du laddar ned via iTunes eller Google Play (till exempel Podcaster eller Instacast), någon hemsida som samlar podcasts (till exempel podtail.com) eller enklast av allt - direkt via den enskilda poddens hemsida.

Hoppas du hittar många härliga podcasts i sommar!

Markus Trautmann

gundare och programledare för manspodden

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.