22 jul 2015 06:00

22 jul 2015 06:00

Lägg energin på att hjälpa till istället

FIBER

Replik. Angående insändare om dålig information från Skövde Fiber AB (SLA 17/7).

Nu kommer det ännu ett inlägg om dålig information från en fiberförening. Förra gången drabbade det min egen förening i Väring och jag vet med säkerhet att Skövde Fiber har haft flera informationsträffar där de gått igenom vad som gäller och om det drivs i förenings- eller bolagsform spelar inte så stor roll för den enskilde medlemmen. Alla dessa föreningar som växer fram på landsbygden är bara till för en enda sak och det är att vi på landet ska få möjlighet att få fiber till våra fastigheter vilket vi inte skulle få om inte alla dessa föreningar fanns. För en sak är säker, ingen av de stora drakarna har intresse av att bygga ett nät på landsbygden.

Så jag tycker att ni i stället för att lägga energi på att hitta fel och brister ska lägga den på att hjälpa till att se till att få fiber i ert område för kopparnätet kommer att fasas ut fortare än ni tror. I dagsläget läggs inga pengar på drift och underhåll på detta utan all energi läggs på att få fiber till så många hushåll det går.

Och en sak är säker; om ni bara visste vilket jättejobb som läggs ned för att göra det möjligt att fibersätta ett så stort område. Och vad det gäller infon på hemsidan och annan media så är det inte lätt att skriva så att ingen missuppfattar vad informationen verkligen betyder. Sen går det bra att mejla in frågor så lovar jag att ni kommer få svar på ett eller annat sätt.

Försök att tänka positivt och se det som att vi på landsbygden får denna möjlighet att bli fibersatta långt innan villakvarteren i tätorterna får fiber.

Jag hoppas du fått svar på några av dina frågor och att du nästa gång vågar skriva under med ditt namn.

K-G Johansson

Nu kommer det ännu ett inlägg om dålig information från en fiberförening. Förra gången drabbade det min egen förening i Väring och jag vet med säkerhet att Skövde Fiber har haft flera informationsträffar där de gått igenom vad som gäller och om det drivs i förenings- eller bolagsform spelar inte så stor roll för den enskilde medlemmen. Alla dessa föreningar som växer fram på landsbygden är bara till för en enda sak och det är att vi på landet ska få möjlighet att få fiber till våra fastigheter vilket vi inte skulle få om inte alla dessa föreningar fanns. För en sak är säker, ingen av de stora drakarna har intresse av att bygga ett nät på landsbygden.

Så jag tycker att ni i stället för att lägga energi på att hitta fel och brister ska lägga den på att hjälpa till att se till att få fiber i ert område för kopparnätet kommer att fasas ut fortare än ni tror. I dagsläget läggs inga pengar på drift och underhåll på detta utan all energi läggs på att få fiber till så många hushåll det går.

Och en sak är säker; om ni bara visste vilket jättejobb som läggs ned för att göra det möjligt att fibersätta ett så stort område. Och vad det gäller infon på hemsidan och annan media så är det inte lätt att skriva så att ingen missuppfattar vad informationen verkligen betyder. Sen går det bra att mejla in frågor så lovar jag att ni kommer få svar på ett eller annat sätt.

Försök att tänka positivt och se det som att vi på landsbygden får denna möjlighet att bli fibersatta långt innan villakvarteren i tätorterna får fiber.

Jag hoppas du fått svar på några av dina frågor och att du nästa gång vågar skriva under med ditt namn.

K-G Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.