24 jul 2015 06:00

24 jul 2015 06:00

Vi låter resultaten tala

SYSSELSÄTTNING

Replik. 20/7 förkastar moderaten Tomas Tobé i en debattartikel i denna tidning regeringens förda sysselsättningspolitik. 15/7 var det hans partikamrat Sten Bergheden som upplyste oss om att med vår socialdemokratiska politik skulle arbetslösheten öka.

Men vänta nu lite! Vi har i vår närtid inte haft högre arbetslöshetssiffror än under de åtta år som alliansen styrde Sverige med moderater i spetsen! Och till min glädje kunde vi i denna tidning läsa en rapport från Arbetsförmedlingen där det svart på vitt stod att arbetslösheten minskat bland ungdomarna med 22 procent i Skövde jämfört med juni 2014.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos och i artikeln från 15/7 i denna tidning ser Arbetsförmedlingen ur ett Skaraborgsperspektiv ljust på den kommande hösten. Arbetsmarknaden för ungdomar har ju tidigare sett rent bedrövlig ut, med helt otroligt höga siffror. Ungdomarna är vår framtid och då är det extra glädjande att ungdomsarbetslösheten drastiskt minskat.

Det bästa sättet att utvärdera politiken är väl att låta resultaten tala?

Vi socialdemokrater har antagit utmaningen. Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i EU år 2020!

Robert Ciabatti (S)

Men vänta nu lite! Vi har i vår närtid inte haft högre arbetslöshetssiffror än under de åtta år som alliansen styrde Sverige med moderater i spetsen! Och till min glädje kunde vi i denna tidning läsa en rapport från Arbetsförmedlingen där det svart på vitt stod att arbetslösheten minskat bland ungdomarna med 22 procent i Skövde jämfört med juni 2014.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos och i artikeln från 15/7 i denna tidning ser Arbetsförmedlingen ur ett Skaraborgsperspektiv ljust på den kommande hösten. Arbetsmarknaden för ungdomar har ju tidigare sett rent bedrövlig ut, med helt otroligt höga siffror. Ungdomarna är vår framtid och då är det extra glädjande att ungdomsarbetslösheten drastiskt minskat.

Det bästa sättet att utvärdera politiken är väl att låta resultaten tala?

Vi socialdemokrater har antagit utmaningen. Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i EU år 2020!

Robert Ciabatti (S)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.