27 jul 2015 06:00

27 jul 2015 06:00

Visst kostar invandringen

KOMPLICERAT

Hergus Palmqvists genomgång i SLA av kostnaderna för invandringen är klarläggande. Det är en belastning vid ankomsten. Integration och möjliggörande att kunna arbeta är också viktigt. Alltså måste man underlätta till utbildning och till att kunna få arbete. Ser man till idag gör Sverige detta med varierande resultat.

Flyktingfrågan är en komplicerad fråga som engagerar många och det är inte fel att den finns med högt i människors engagemang både hos allmänheten och framförallt hos politiker. Fakta skall fram – inte tyckande.

Per-Olof Elfstrand

Hergus Palmqvists genomgång i SLA av kostnaderna för invandringen är klarläggande. Det är en belastning vid ankomsten. Integration och möjliggörande att kunna arbeta är också viktigt. Alltså måste man underlätta till utbildning och till att kunna få arbete. Ser man till idag gör Sverige detta med varierande resultat.

Flyktingfrågan är en komplicerad fråga som engagerar många och det är inte fel att den finns med högt i människors engagemang både hos allmänheten och framförallt hos politiker. Fakta skall fram – inte tyckande.

Per-Olof Elfstrand

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.