28 jul 2015 06:00

28 jul 2015 06:00

Arbetslösheten kommer att öka

SYSSELSÄTTNING.

Replik. Angående Robert Ciabattis (S) insändare i SLA 24/7.

Robert Ciabatti (S) har rätt i att arbetslösheten sjunker i Skövde, men det är fortfarande en alliansbudget som gäller i landet. Det jag däremot tog upp i min artikel var vad som händer när S-MP-regeringens budget börjar gälla och får genomslag i Sverige. Då kommer arbetslösheten börja öka igen. Till och med enligt Socialdemokraternas egna utredare kommer S-MP-regeringens politik innebära att cirka 37 000 arbetstillfällen kommer att försvinna. Till och med Arbetsförmedlingens egen generaldirektör är kritisk mot att regeringen försämrar rut- och rot-avdraget samt höjer ungas arbetsgivaravgifter. Den positiva uppgång med flera i arbete i år kommer då snabbt att brytas och flera kommer att få ställa sig i kön på arbetsförmedlingen tack vare Socialdemokraterna.

Hur kan Socialdemokraterna genomföra en politik som redan på pappret visar på en ökad arbetslöshet? Hur kan man genomföra en politik som riskerar 37 000 arbetstillfällen? Tror Robert Ciabatti och Socialdemokraterna att företagen kommer att anställa fler ungdomar om man höjer arbetsgivaravgifterna för ungdomar med 18 miljarder? Ökar konkurrenskraften i våra företag om transportkostnaderna ökar med nya dieselskatter och lastbilskatter?

Ökar det tillväxten i Skaraborg om man höjer bensinskatten och gör det dyrare att resa och bo i Skaraborg? Blir det fler jobb när man försämrar villkoren för rot och rut-arbeten?

Sten Bergheden (M)

riksdagsledamot, Mariestad

Robert Ciabatti (S) har rätt i att arbetslösheten sjunker i Skövde, men det är fortfarande en alliansbudget som gäller i landet. Det jag däremot tog upp i min artikel var vad som händer när S-MP-regeringens budget börjar gälla och får genomslag i Sverige. Då kommer arbetslösheten börja öka igen. Till och med enligt Socialdemokraternas egna utredare kommer S-MP-regeringens politik innebära att cirka 37 000 arbetstillfällen kommer att försvinna. Till och med Arbetsförmedlingens egen generaldirektör är kritisk mot att regeringen försämrar rut- och rot-avdraget samt höjer ungas arbetsgivaravgifter. Den positiva uppgång med flera i arbete i år kommer då snabbt att brytas och flera kommer att få ställa sig i kön på arbetsförmedlingen tack vare Socialdemokraterna.

Hur kan Socialdemokraterna genomföra en politik som redan på pappret visar på en ökad arbetslöshet? Hur kan man genomföra en politik som riskerar 37 000 arbetstillfällen? Tror Robert Ciabatti och Socialdemokraterna att företagen kommer att anställa fler ungdomar om man höjer arbetsgivaravgifterna för ungdomar med 18 miljarder? Ökar konkurrenskraften i våra företag om transportkostnaderna ökar med nya dieselskatter och lastbilskatter?

Ökar det tillväxten i Skaraborg om man höjer bensinskatten och gör det dyrare att resa och bo i Skaraborg? Blir det fler jobb när man försämrar villkoren för rot och rut-arbeten?

Sten Bergheden (M)

riksdagsledamot, Mariestad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.