28 jul 2015 06:00

28 jul 2015 14:52

Föräldrar – hjälp era barn!

RUT-AVDRAG

Läxor. Helt apropå läx-rut, undrar jag vad är det som hindrar föräldrar att hjälpa sina barn på egen hand eller betala vad det kan vara värt? Varför ska föräldrar inte kunna hjälpa till med läxorna utan att få subventioner genom Skatteverket? Handlar det om karriärval eller tv-tittande?

Jag hade under min grundskoletid mål att arbeta mot och i den mån jag behövde hjälp, var det mina föräldrar som stöttade. Under senare studier löste vi (i skolan) problemen med arbete i grupper och med assistenter som avlönade av skolan gick igenom olika problem, bland annat i matematik. Det kallades ”mattestuga”.

Lyssnade på en person som i söndags förmiddag på lokalradio i Skaraborg beklagade sig över att läx-rut ska upphöra 1 augusti i år. Undrar vilket som väger tyngst för företagaren ifråga: risken att färre anlitar företaget, vilket kan minska dess intäkter, eller att föräldrar inte ser värdet av kunskapsförmedlande och är villiga att betala – med tid eller pengar – vad det kan vara värt?

Lennart Karlsson

politiskt obunden

Jag hade under min grundskoletid mål att arbeta mot och i den mån jag behövde hjälp, var det mina föräldrar som stöttade. Under senare studier löste vi (i skolan) problemen med arbete i grupper och med assistenter som avlönade av skolan gick igenom olika problem, bland annat i matematik. Det kallades ”mattestuga”.

Lyssnade på en person som i söndags förmiddag på lokalradio i Skaraborg beklagade sig över att läx-rut ska upphöra 1 augusti i år. Undrar vilket som väger tyngst för företagaren ifråga: risken att färre anlitar företaget, vilket kan minska dess intäkter, eller att föräldrar inte ser värdet av kunskapsförmedlande och är villiga att betala – med tid eller pengar – vad det kan vara värt?

Lennart Karlsson

politiskt obunden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.