28 jul 2015 06:00

28 jul 2015 06:00

Så talar en krigshetsare

FÖRSVARET

Replik. ”Sverige behöver Nato”, skriver Hergus Palmquist (SLA 25/7). Ja så talar en krigshetsare, – hävdar jag! Vapen föder krig vet vi (nästan) alla. Krigsmakter skapar krig, vet ni också (nästan) alla. Jag har varit stolt och trygg över att få bo i ett land som är alliansfritt i fred och neutralt i krig, men är det inte längre med tanke på den senare tidens utveckling med Sverige-Nato-samövningar både i Norrland och Skåne, godkända av militär och politiker, och påhejade av krigshetsare. Klart och fullt förståeligt att vår enda tänkbara fiende Ryssland, känner sig provocerade när ”fienden” kommer närmare och närmare.

Vad som händer i krig ser vi varje kväll på tv-nyheterna. Människor dödas och samhällen omvandlas till grushögar. Nä, bättre vore om Sverige använde de 43 miljarderna som försvaret kostar per år till något vettigt, till exempel ett räddningsförsvar som kan hjälpa både oss och andra vid katastrofer och liknande. Vi såg ju vid förra årets storbrand i Salatrakten vad dåligt rustat Sverige är.

Stort ”nej tack” till Nato för min del – jag vill leva i ett tryggt samhälle.

Sture Grönblad

Skövde

Vad som händer i krig ser vi varje kväll på tv-nyheterna. Människor dödas och samhällen omvandlas till grushögar. Nä, bättre vore om Sverige använde de 43 miljarderna som försvaret kostar per år till något vettigt, till exempel ett räddningsförsvar som kan hjälpa både oss och andra vid katastrofer och liknande. Vi såg ju vid förra årets storbrand i Salatrakten vad dåligt rustat Sverige är.

Stort ”nej tack” till Nato för min del – jag vill leva i ett tryggt samhälle.

Sture Grönblad

Skövde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.