05 aug 2015 06:00

05 aug 2015 06:00

Högre skatt för sjuka

DISKRIMINERING

Idag är skatten upplagd på ett sådant sätt att det resulterar i en diskriminerande effekt. De som har sjukersättning (sjukpension) och sjukpenning betalar flera tusen kronor mer i skatt på samma inkomstnivå som en löntagare. Detta gäller även på redan väldigt låga inkomster. Försäkringskassan tar dessutom inte hänsyn till detta i sin behandling av t ex underhållsstöd, vilket resulterar i att en sjuk underhållsskyldig förälder har mindre kvar i plånboken, vilket kan drabba barnen. Samma skattenivå behöver införas. Kommer regeringen justera detta nu när de ska regera med sin egen budget?

Skatteförändring

Idag är skatten upplagd på ett sådant sätt att det resulterar i en diskriminerande effekt. De som har sjukersättning (sjukpension) och sjukpenning betalar flera tusen kronor mer i skatt på samma inkomstnivå som en löntagare. Detta gäller även på redan väldigt låga inkomster. Försäkringskassan tar dessutom inte hänsyn till detta i sin behandling av t ex underhållsstöd, vilket resulterar i att en sjuk underhållsskyldig förälder har mindre kvar i plånboken, vilket kan drabba barnen. Samma skattenivå behöver införas. Kommer regeringen justera detta nu när de ska regera med sin egen budget?

Skatteförändring

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.