05 aug 2015 06:00

05 aug 2015 06:00

Inför rökförbud på bilbingon

RÖKNING

Ett gissel. Har i sommar varit på bilbingo och upplevt rökningens problem för oss som inte rökar. Ofta sitter det rökare i bilar både till höger och vänster, och röker med öppna rutor eller ställer sig utanför bilen. Eftersom man måste ha rutorna nerdragna för att höra utroparen så får man in röklukten i bilen. Detta är ett gissel för oss ickerökare.

Hörde att rökning ska förbjudas även utomhus på till exempel serveringar och platser där det samlas mycket folk. Om detta går igenom så måste det nog bli rökförbud även på bilbingon vilket vore bra för tyvärr är det så att spelare och rökare ofta är samma personer.

Om inte detta blir verklighet så borde föreningarna som ordnar bilbingo, tänka sig att eventuellt ha uppdelad plan, en för rökare och en för icke rökare, annars är risken stor att ni förlorar oss som inte röker. Oftast är det idrottsföreningar som står som arrangörer och dessa borde väl värna om allas hälsa. Något att tänka på framöver!

Icke rökare

Hörde att rökning ska förbjudas även utomhus på till exempel serveringar och platser där det samlas mycket folk. Om detta går igenom så måste det nog bli rökförbud även på bilbingon vilket vore bra för tyvärr är det så att spelare och rökare ofta är samma personer.

Om inte detta blir verklighet så borde föreningarna som ordnar bilbingo, tänka sig att eventuellt ha uppdelad plan, en för rökare och en för icke rökare, annars är risken stor att ni förlorar oss som inte röker. Oftast är det idrottsföreningar som står som arrangörer och dessa borde väl värna om allas hälsa. Något att tänka på framöver!

Icke rökare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.