07 aug 2015 06:00

07 aug 2015 06:00

Min son får inte den hjälp han behöver

FALKÖPING

Jag undrar hur systemet på socialen i Falköping fungerar. Har en son som går under deras hjälp och har gjort det sedan 18 års ålder för han sitter fast i sitt drogmissbruk. Nu är han 30 år. Hans enda önskan har varit att få hjälp att komma ifrån sitt missbruk vilket han inte klarar på egen hand. Men tydligen är han en person som inte ska ha den hjälp som han önskar.

Han har varit på olika behandlingshem och tittat, men sen fått avslag. Jag tycker det är så grymt hur de behandlat honom. Han får visserligen papper på tider som han har missat, men det är en missbrukare det handlar om. Men om det är en socialsekreterare som bestämt en tid och själv inte varit anträffbar, är det tydligen en annan sak. Så många gånger min son har trott att han ska få komma iväg på behandling men blivit besviken. Har trott att äntligen, men det blir ett nederlag igen.

På socialen säger de; det blir det behandlingshemmet, men sedan ändrar de sig. Tror inte de förstår riktigt hur en missbrukare fungerar. Det går inte att bara läsa sig till det.

I dag är han så förstörd så han bryr sig inte om hur det går. Förresten har de skrivit ut honom nu så han måste överklaga för att få komma dit igen.

Tycker som förälder att det är beklämmande att se sin son så förstörd och inte kunna få den hjälp han behöver. Tycker att hela systemet har spårat ur. Det byts också ut socialsekreterare alldeles för ofta. När de byts ut så är det dags för en ny utredning igen. Jag vet inte hur många gånger det hänt.

Sedan tycker jag det är fel att de skyller på föräldrarna, att det är där felet ligger.

Maktlös förälder

Han har varit på olika behandlingshem och tittat, men sen fått avslag. Jag tycker det är så grymt hur de behandlat honom. Han får visserligen papper på tider som han har missat, men det är en missbrukare det handlar om. Men om det är en socialsekreterare som bestämt en tid och själv inte varit anträffbar, är det tydligen en annan sak. Så många gånger min son har trott att han ska få komma iväg på behandling men blivit besviken. Har trott att äntligen, men det blir ett nederlag igen.

På socialen säger de; det blir det behandlingshemmet, men sedan ändrar de sig. Tror inte de förstår riktigt hur en missbrukare fungerar. Det går inte att bara läsa sig till det.

I dag är han så förstörd så han bryr sig inte om hur det går. Förresten har de skrivit ut honom nu så han måste överklaga för att få komma dit igen.

Tycker som förälder att det är beklämmande att se sin son så förstörd och inte kunna få den hjälp han behöver. Tycker att hela systemet har spårat ur. Det byts också ut socialsekreterare alldeles för ofta. När de byts ut så är det dags för en ny utredning igen. Jag vet inte hur många gånger det hänt.

Sedan tycker jag det är fel att de skyller på föräldrarna, att det är där felet ligger.

Maktlös förälder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.