11 aug 2015 06:00

11 aug 2015 06:00

Hur är det med planeringsförmågan?

SKÖVDE KOMMUN

Strategi. Läser i SLA den 8 augusti en insändare med rubriken ”Vad pågår i kommunen?” och undrar faktiskt detsamma. När jag summerar det som har skrivits om planeringsförmågan i kommunen på senare tid börjar jag undra. Det har handlat om skolor och nu alltså om äldreboende. Prognoser för invånarantal som justeras med ett annat sätt att räkna, för att uppsatta måltal ska kunna försvaras, har det också skrivits om i sommar.

För att uppnå uppsatta mål behövs en sammanhållen strategi, en plan och en målmedveten handling för att genomföra den. Finns den?

Läser också i SLA den 7 augusti om en stark vilja från moderat håll att hålla ett högt tempo i Skövde. Här hänvisas till pågående nybyggnation och önskad utveckling. Det nya Regionens hus förutspås ”försörja Skövderegionen med högkvalitativa arbetstillfällen under lång tid framöver”. Allt detta är goda ambitioner, men Regionens hus är trots allt bara ett hus, ett medel för att uppnå ett mål. Hur ser planen och strategin ut här?

Fundersam Skövdebo

För att uppnå uppsatta mål behövs en sammanhållen strategi, en plan och en målmedveten handling för att genomföra den. Finns den?

Läser också i SLA den 7 augusti om en stark vilja från moderat håll att hålla ett högt tempo i Skövde. Här hänvisas till pågående nybyggnation och önskad utveckling. Det nya Regionens hus förutspås ”försörja Skövderegionen med högkvalitativa arbetstillfällen under lång tid framöver”. Allt detta är goda ambitioner, men Regionens hus är trots allt bara ett hus, ett medel för att uppnå ett mål. Hur ser planen och strategin ut här?

Fundersam Skövdebo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.