11 aug 2015 06:00

11 aug 2015 06:00

Nato är krigshetsare

REPLIK

Per-Olof Elfstrand skriver i sin insändare, betitlad ”Ryssland är oberäkneligt”, att Nato är en ”krigsförebyggande organisation” (SLA 5/8).

Men Nato är tyvärr inte det, för den bär dödsbringande vapen i sin hand och kan ställa till med riktigt stora krig här på jorden. Detta gör Nato till en krigshetsande organisation, och länder som inte vill ha krig bör därför lämna den organisationen åt sitt öde.

Det som räddar länder från krig är att man avrustar och blottlägger sig för sina fiender. Kommer fienden över en så följer man den kristna anvisningen: ”Stå inte emot den som är ond. Om någon slår dig på din högra kind, vänd då den andra kinden till.” (Matt 5:39)

Benny Sikter

Per-Olof Elfstrand skriver i sin insändare, betitlad ”Ryssland är oberäkneligt”, att Nato är en ”krigsförebyggande organisation” (SLA 5/8).

Men Nato är tyvärr inte det, för den bär dödsbringande vapen i sin hand och kan ställa till med riktigt stora krig här på jorden. Detta gör Nato till en krigshetsande organisation, och länder som inte vill ha krig bör därför lämna den organisationen åt sitt öde.

Det som räddar länder från krig är att man avrustar och blottlägger sig för sina fiender. Kommer fienden över en så följer man den kristna anvisningen: ”Stå inte emot den som är ond. Om någon slår dig på din högra kind, vänd då den andra kinden till.” (Matt 5:39)

Benny Sikter

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.