12 aug 2015 06:00

12 aug 2015 14:51

Det finns flera möjligheter

KONTANTER

Replik. Till ”Undrande” om insättning av kontanter (SLA 7/8).

Vi på Swedbank arbetar aktivt för att minska kontanterna i samhället, det finns goda skäl till det. Transporter av sedlar och mynt minskar vilket är bra för miljön, risken för person- och butiksrån minskar med färre kontanter i omlopp och de stora kostnader som kontanthanteringen innebär för samhället minskar också. Därmed är inte sagt att vi tror på ett helt kontantfritt samhälle inom överskådlig tid.

Vi hjälper dig gärna att förklara hur man kan hitta olika sätt att vara kontantsmart, till exempel med Swish där du kan skicka pengar mellan privatpersoner. Vi hjälper dig också förstås gärna med tips om hur man kan göra om man ändå får lite sedlar och mynt i handen, till exempel som i ditt fall i present. På Swedbank i Skövde och Falköping finns en insättningsautomat där du kan sätta in upp till 10 000 kronor i veckan. Du hittar fler ställen för insättningsautomater i vår mobilbank eller på Bankomats hemsida.

Du är varmt välkommen in på något av våra kontor så kan vi berätta mer om detta och om andra tjänster för kontanthantering.

Christina Helenius

bankchef, Skaraborg

Vi på Swedbank arbetar aktivt för att minska kontanterna i samhället, det finns goda skäl till det. Transporter av sedlar och mynt minskar vilket är bra för miljön, risken för person- och butiksrån minskar med färre kontanter i omlopp och de stora kostnader som kontanthanteringen innebär för samhället minskar också. Därmed är inte sagt att vi tror på ett helt kontantfritt samhälle inom överskådlig tid.

Vi hjälper dig gärna att förklara hur man kan hitta olika sätt att vara kontantsmart, till exempel med Swish där du kan skicka pengar mellan privatpersoner. Vi hjälper dig också förstås gärna med tips om hur man kan göra om man ändå får lite sedlar och mynt i handen, till exempel som i ditt fall i present. På Swedbank i Skövde och Falköping finns en insättningsautomat där du kan sätta in upp till 10 000 kronor i veckan. Du hittar fler ställen för insättningsautomater i vår mobilbank eller på Bankomats hemsida.

Du är varmt välkommen in på något av våra kontor så kan vi berätta mer om detta och om andra tjänster för kontanthantering.

Christina Helenius

bankchef, Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.