13 aug 2015 06:00

13 aug 2015 06:00

Inför hälsokontroller för äldre

KÖRKORT

Svårt. Trafikverket har kritiserat läkare för att man inte mer aktivt drar in körkort då medicinska skäl finns. Trafikverket förstår inte hur svåra gränsdragningarna är. Jag är själv läkare och har arbetat med diabetes och då finns en fungerande praxis. Svårast är det när det gäller psykiska sjukdomar och inte minst när senildemens börjar.

Jag tycker att Trafikverkets läkare bör ge mer råd till läkare. Själv har jag på grund av bristande synförmåga lämnat in körkortet vid 66 år Det beslutet tog jag själv.

Mitt förslag är att för att få behålla körkortet bör obligatorisk hälsokontroll införas, kanske vartannat år t.ex. efter 65 år, samt att Trafikverket ger mer konkreta rekommendationer. Detta skulle öka trafiksäkerheten.

Kalle 80 år

Jag tycker att Trafikverkets läkare bör ge mer råd till läkare. Själv har jag på grund av bristande synförmåga lämnat in körkortet vid 66 år Det beslutet tog jag själv.

Mitt förslag är att för att få behålla körkortet bör obligatorisk hälsokontroll införas, kanske vartannat år t.ex. efter 65 år, samt att Trafikverket ger mer konkreta rekommendationer. Detta skulle öka trafiksäkerheten.

Kalle 80 år

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.