15 aug 2015 06:00

15 aug 2015 06:00

Dyrt gå på fritids

FRITIDSHEM

Fick mig en chock när fakturan för barnens fritids kom idag. Fritids är ju alltså dit barnen går efter skolans slut fram till att föräldrarna hämtar. För egen del kommer mina barn att vara på fritids 12 timmar i veckan. För detta ska man alltså betala 858 kronor! Vilket då är 215 kronor per tre timmar.

Varför är det så fruktansvärt dyrt? Varför kan man inte betala för tiden barnen är där, i stället för att betala en ”abonneringsavgift” på platsen? Det skiljer ju inte många kronor från avgiften på förskola. Och då är ändå barnen som går på fritids det mesta av tiden i skolan, eller är det skolan som börjat kosta pengar? Förskola är de ju på hela dagen t.ex. från 08.00–16.30, hur kan det då vara möjligt att taxan nästan är samma för tiden 13.20–16.30. Jag får inte ihop den ekvationen!

M. Dahl

Varför är det så fruktansvärt dyrt? Varför kan man inte betala för tiden barnen är där, i stället för att betala en ”abonneringsavgift” på platsen? Det skiljer ju inte många kronor från avgiften på förskola. Och då är ändå barnen som går på fritids det mesta av tiden i skolan, eller är det skolan som börjat kosta pengar? Förskola är de ju på hela dagen t.ex. från 08.00–16.30, hur kan det då vara möjligt att taxan nästan är samma för tiden 13.20–16.30. Jag får inte ihop den ekvationen!

M. Dahl

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.