19 aug 2015 06:00

19 aug 2015 06:00

Botar psykiatrin någon?

HJÄLPER?

Jonas Sjöstedt (V) vill ”satsa på ungas hälsa” enligt mediauppgifter 17/8, närmare bestämt dessas psykiska hälsa. För att tala klartext vill Vänsterpartiet se att mer pengar går till psykiatrin. Den följdriktiga frågan blir då; hur skall det gå till rent praktiskt att frambringa bättre psykisk hälsa? Psykiatri som verksamhet existerar som företeelse men hör man någonsin något om att psykiatrin botar något eller hjälper någon på ett genuint sätt?

EffBe

Jonas Sjöstedt (V) vill ”satsa på ungas hälsa” enligt mediauppgifter 17/8, närmare bestämt dessas psykiska hälsa. För att tala klartext vill Vänsterpartiet se att mer pengar går till psykiatrin. Den följdriktiga frågan blir då; hur skall det gå till rent praktiskt att frambringa bättre psykisk hälsa? Psykiatri som verksamhet existerar som företeelse men hör man någonsin något om att psykiatrin botar något eller hjälper någon på ett genuint sätt?

EffBe

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.