19 aug 2015 06:00

19 aug 2015 06:00

Vart har trafikpoliserna tagit vägen?

TRAFIK.

De få trafikpoliser som är kvar skall ju enligt uppgift kontrollera tung trafik, eller rättare sagt; svenska åkare. Detta innebär att på många orter/platser körs det som om det vore formel 1-tävling.

Själv bor jag i en liten ort som heter Moholm, och på väg 201, som går genom byn, är det nu ändrat till 40 km i timmen, från infart till utfart, i båda riktningar. Körs det 40 km? Nej så fasiken heller, det går utav bara helsike, ju fortare desto bättre. Och det gäller både privatbilismen och yrkestrafiken. De enda som håller farten är samhällsborna och busstrafiken.

Härom veckan blev jag omkörd mitt på järnvägsbron, jag trodde inte det var sant. Det var en Opel kombi silverfärgad, vad hade hänt om jag inte observerat denne idiot? Härom dagen kom det en svart VW Passat och körde som fasen, samtidigt gick två änder över vägen! Bromsade han? Nej! Han hade bråttom och höll långt över 40 km. Vad hände? Den ena anden dog ju givetvis.

Har vi så bråttom i samhället idag att vi inte ens kan respektera att det går djur på vägen?

Eftersom jag inte är någon polis, kan jag ju inget göra, utan jag sitter och ser detta elände varje dag.

Vore tacksam om polisen kunde ta tag i detta och göra lite kontroller, eller om Trafikverket kunde göra något i form av mer skyltar eller chikaner.

Douglas Pettersson

Själv bor jag i en liten ort som heter Moholm, och på väg 201, som går genom byn, är det nu ändrat till 40 km i timmen, från infart till utfart, i båda riktningar. Körs det 40 km? Nej så fasiken heller, det går utav bara helsike, ju fortare desto bättre. Och det gäller både privatbilismen och yrkestrafiken. De enda som håller farten är samhällsborna och busstrafiken.

Härom veckan blev jag omkörd mitt på järnvägsbron, jag trodde inte det var sant. Det var en Opel kombi silverfärgad, vad hade hänt om jag inte observerat denne idiot? Härom dagen kom det en svart VW Passat och körde som fasen, samtidigt gick två änder över vägen! Bromsade han? Nej! Han hade bråttom och höll långt över 40 km. Vad hände? Den ena anden dog ju givetvis.

Har vi så bråttom i samhället idag att vi inte ens kan respektera att det går djur på vägen?

Eftersom jag inte är någon polis, kan jag ju inget göra, utan jag sitter och ser detta elände varje dag.

Vore tacksam om polisen kunde ta tag i detta och göra lite kontroller, eller om Trafikverket kunde göra något i form av mer skyltar eller chikaner.

Douglas Pettersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.