27 aug 2015 06:00

27 aug 2015 06:00

En förmån att slita ut sig?

LÄRARLÖNER

Normalläge? Läste i SLA 25/8 om politikernas kommentarer angående lärarnas låga löner i Skövde. I stället för att höja lönerna erbjuder kommunen sina anställda andra förmåner. Bland annat så har de tillgång till tidig rehabilitering, säger Leif Walterum.

Det är alltså en förmån att först slita ut sig, gå in i väggen och sedan få tidig rehabilitering. Vore inte det allra bästa om de slapp rehabilitering? Med ett förebyggande arbete så skulle de flesta anställda kunna skonas ifrån sådana enligt politikerna förträffliga ”förmåner”.

Har du, Leif Walterum, tänkt på hur detta uppfattas av t.ex. lärarna? Anser ni politiker att det är ett normalläge, att det ska accepteras att anställda blir utarbetade? Har ni tänkt färdigt eller behöver ni tänka mer?

I artikeln finns många exempel på att ni vill flytta fokus från lärarnas låga löner i Skövde och hitta på orsaker, bortförklaringar till varför lönerna inte kan höjas, bl.a. att det skulle påverka de närliggande, mindre städerna negativt. Ni vill inte konkurrera ut småkommunerna, där finns färre andra saker att erbjuda, då är det viktigt att de kan betala lärarna mer. Det låter som det är tacksamt att vara lärare i Skövde!

Kommunalråden Ekman och Walterum verkar heller inte oroliga för att lärarna söker sig till andra orter. Det tycker jag absolut att ni ska vara. Högmod går före fall!

Leif Norén

fd lärare

Det är alltså en förmån att först slita ut sig, gå in i väggen och sedan få tidig rehabilitering. Vore inte det allra bästa om de slapp rehabilitering? Med ett förebyggande arbete så skulle de flesta anställda kunna skonas ifrån sådana enligt politikerna förträffliga ”förmåner”.

Har du, Leif Walterum, tänkt på hur detta uppfattas av t.ex. lärarna? Anser ni politiker att det är ett normalläge, att det ska accepteras att anställda blir utarbetade? Har ni tänkt färdigt eller behöver ni tänka mer?

I artikeln finns många exempel på att ni vill flytta fokus från lärarnas låga löner i Skövde och hitta på orsaker, bortförklaringar till varför lönerna inte kan höjas, bl.a. att det skulle påverka de närliggande, mindre städerna negativt. Ni vill inte konkurrera ut småkommunerna, där finns färre andra saker att erbjuda, då är det viktigt att de kan betala lärarna mer. Det låter som det är tacksamt att vara lärare i Skövde!

Kommunalråden Ekman och Walterum verkar heller inte oroliga för att lärarna söker sig till andra orter. Det tycker jag absolut att ni ska vara. Högmod går före fall!

Leif Norén

fd lärare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.