28 aug 2015 06:00

28 aug 2015 06:00

Skäms över att vara svensk

BÖRSRASET

Med djup bestörtning har jag de senaste dagarna lyssnat och läst om tv, radio och tidningars förtvivlan över börsraset i Asien. Det gör i vart fall mig förtvivlad. Hur kan man som största och första inslag ha ovanstående oro, när världen ser ut som den gör? När det är viktigare att diskutera om pengaplaceringar och fonder, än att öppna ögonen och se hur människor nere i Europa fördrivs som boskap. Människor bor i flyktingläger, det härjar krig, svält, fattigdom och ni oroas för pengar. Jag skäms över att vara svensk.

Ing-Mari Norén-Bender

Med djup bestörtning har jag de senaste dagarna lyssnat och läst om tv, radio och tidningars förtvivlan över börsraset i Asien. Det gör i vart fall mig förtvivlad. Hur kan man som största och första inslag ha ovanstående oro, när världen ser ut som den gör? När det är viktigare att diskutera om pengaplaceringar och fonder, än att öppna ögonen och se hur människor nere i Europa fördrivs som boskap. Människor bor i flyktingläger, det härjar krig, svält, fattigdom och ni oroas för pengar. Jag skäms över att vara svensk.

Ing-Mari Norén-Bender

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.