29 aug 2015 06:00

29 aug 2015 06:00

Tvångsvård, också?

SLUTREPLIK

PRO-ordföranden Bengt Sjökvist skäms inte över att han jämför Skövdes vård- och omsorgsnämnd med 1930-talets nazister (SLA 26/8 och 28/8). I stället fortsätter han sina omdömeslösa utfall. Nu senast påstår han att kommunen bedriver ”tvångsvård” av äldre i hemmet. Tvångsvård är ett väletablerat begrepp som används om vård av missbrukare och svårt psykiskt sjuka enligt strikt tillämpning av ett antal lagar. Det har lika lite med Skövdes äldreomsorg att göra som nazismen.

Självklart, Sjökvist, ska vi ha en öppen och demokratisk diskussion om hur våra gemensamma resurser används. Men en sådan dialog gynnas inte av grova överdrifter och kränkande jämförelser.

Svante Skoglund (M)

PRO-ordföranden Bengt Sjökvist skäms inte över att han jämför Skövdes vård- och omsorgsnämnd med 1930-talets nazister (SLA 26/8 och 28/8). I stället fortsätter han sina omdömeslösa utfall. Nu senast påstår han att kommunen bedriver ”tvångsvård” av äldre i hemmet. Tvångsvård är ett väletablerat begrepp som används om vård av missbrukare och svårt psykiskt sjuka enligt strikt tillämpning av ett antal lagar. Det har lika lite med Skövdes äldreomsorg att göra som nazismen.

Självklart, Sjökvist, ska vi ha en öppen och demokratisk diskussion om hur våra gemensamma resurser används. Men en sådan dialog gynnas inte av grova överdrifter och kränkande jämförelser.

Svante Skoglund (M)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.