31 aug 2015 06:00

31 aug 2015 06:00

Kommunen slarvar med skötseln

GRÖNOMRÅDE

Stelbent. För ett antal år sedan fyllde jag upp en svacka i korsningen Sjöhagsvägen/Sjöviksvägen i Skövde. I samband med detta ville jag bli ägare till en liten bit av kommunens mark som gränsar till min mark (cirka 150 kvadrat). ”Ni kommer ändå inte sköta den marken”, var min motivering. Nej, sa kommunen, detta område är klassat som grönområde.

På dessa år har det röjts en gång, efter påstötning! Så nu kan vi glädja oss åt en ohejdad spridning av tistlar, lupiner m.m. i omkringliggande trädgårdar. Vägräcket togs bort i fjol och då fanns förhoppningar om klippning med åkgräsklippare, men icke!

Finns ytterligare en liten triangel på Sjöhagsvägen, som faktiskt klipptes tidigare. Denna verkar också fallit i glömska.

Inser att detta är ett problem för kommunen och att dessa ytor ofta skapar irritation hos omkringboende, varför inte söka lösningar med privatpersoner? Att förhindra ett övertagande/skötsel av en liten gräsplätt (bestående mest av tistlar) i en korsning, med motiveringen ”att det ska vara grönområde” är mycket stelbent.

Thomas Pettersson

Sjöhagsvägen 6

På dessa år har det röjts en gång, efter påstötning! Så nu kan vi glädja oss åt en ohejdad spridning av tistlar, lupiner m.m. i omkringliggande trädgårdar. Vägräcket togs bort i fjol och då fanns förhoppningar om klippning med åkgräsklippare, men icke!

Finns ytterligare en liten triangel på Sjöhagsvägen, som faktiskt klipptes tidigare. Denna verkar också fallit i glömska.

Inser att detta är ett problem för kommunen och att dessa ytor ofta skapar irritation hos omkringboende, varför inte söka lösningar med privatpersoner? Att förhindra ett övertagande/skötsel av en liten gräsplätt (bestående mest av tistlar) i en korsning, med motiveringen ”att det ska vara grönområde” är mycket stelbent.

Thomas Pettersson

Sjöhagsvägen 6

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.