01 sep 2015 06:00

01 sep 2015 06:00

Trött på "sensationsjagande" debattörer

DEBATTER

Smaklöst. Gäller principen ”ändamålet helgar medlen” i debatter eller har man som debattör ett ansvar för de formuleringar man använder?

De dåliga exemplen är många, ett av de mer aktuella med lokal anknytning är den temporära lösningen med läkarstudenter i lägenheter på Bagaren: PRO strider för fler boendeplatser för äldre med behov, vilket är en viktig fråga för alla som planerar (och hoppas på) ett långt och bra liv. Ändamålet är därmed gott. Men PRO väljer att argumentera med lösryckta fakta och minst sagt smaklösa jämförelser som vittnar om såväl dålig kunskap om historien som blindhet för vad som sker i vår omvärld. Om jag vore medlem i PRO skulle jag lyfta frågan om hur PRO ska debattera, den etiska kompassen.

Hoppas att vi är fler som tröttnat på ”sensationsjagande” debattörer. Ledorden etos, patos och logos och dess inbördes samband fungerar ännu.

Samhällsintresserad trendspanare

De dåliga exemplen är många, ett av de mer aktuella med lokal anknytning är den temporära lösningen med läkarstudenter i lägenheter på Bagaren: PRO strider för fler boendeplatser för äldre med behov, vilket är en viktig fråga för alla som planerar (och hoppas på) ett långt och bra liv. Ändamålet är därmed gott. Men PRO väljer att argumentera med lösryckta fakta och minst sagt smaklösa jämförelser som vittnar om såväl dålig kunskap om historien som blindhet för vad som sker i vår omvärld. Om jag vore medlem i PRO skulle jag lyfta frågan om hur PRO ska debattera, den etiska kompassen.

Hoppas att vi är fler som tröttnat på ”sensationsjagande” debattörer. Ledorden etos, patos och logos och dess inbördes samband fungerar ännu.

Samhällsintresserad trendspanare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.