04 sep 2015 06:00

04 sep 2015 06:00

Våga tala om volym

INVANDRING

Replik. Tog med intresse del av raderna av Kristoffer Housset och Lisa Blomqvist från PR-byrån Westander med rubriken ”Det går att stoppa SD:s framfart” (SLA 27/8). En del av förslagen är bra och realistiska, t ex att bemöta främlingsfientliga personers argument med respekt, saklighet och dialog i stället för att komma med anklagelser om rasism. En del av förslagen är dock något naiva.

Skribenterna lägger problemformuleringen på de människor som sympatiserar med SD, men det finns en ”andra sida” också.

Under ganska många år har det varit mer eller mindre tabu att debattera invandring både bland majoriteten av politiker (exklusive SD-) och i svenska media. Detta har under, säg senaste halvåret, luckrats upp, vilket är bra.

Men en svaghet hos både politiker och media är att man knappast vill eller kan ta upp frågan om volym på invandring inklusive flyktingar, vilket man borde göra. Vilken volym på invandring per år är rimlig för landet Sverige?

Skribenterna lägger problemformuleringen på de människor som sympatiserar med SD, men det finns en ”andra sida” också.

Under ganska många år har det varit mer eller mindre tabu att debattera invandring både bland majoriteten av politiker (exklusive SD-) och i svenska media. Detta har under, säg senaste halvåret, luckrats upp, vilket är bra.

Men en svaghet hos både politiker och media är att man knappast vill eller kan ta upp frågan om volym på invandring inklusive flyktingar, vilket man borde göra. Vilken volym på invandring per år är rimlig för landet Sverige?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.