05 sep 2015 06:00

05 sep 2015 06:00

Var gör läkarna mest nytta?

FLYKTINGKRISEN

Replik. PO Elfstrand – humanitet är jättebra, men se inte bara till syftet utan till konsekvenserna. Kriget drev familjen från Syrien och Aylan var säker i Turkiet – men familjen ville ha ett bättre liv. Det var inte våld eller IS som dödade Aylan – det var drömmen om länder där man blir så bra mottagen som möjligt.

Är vi humana bör vi göra två saker: 1. Se till att vare sig IS eller Assad får hålla på som de gör. Det innebär att använda våld i ett gott syfte – och att inte tillåta Putin/Kina ha veto. 2. Inte föra en politik som gör att människor riskerar livet för att få bättre utbildning och tjäna mer pengar.

Människor skall inte dränkas eller kvävas för att jag eller du vill känna oss som snälla människor. Tycker du jag har fel, så fundera över var de läkarna du försöker få till Sverige gör mest nytta – i Syrien och Ukraina eller i Sverige?

Christer Bratt

Är vi humana bör vi göra två saker: 1. Se till att vare sig IS eller Assad får hålla på som de gör. Det innebär att använda våld i ett gott syfte – och att inte tillåta Putin/Kina ha veto. 2. Inte föra en politik som gör att människor riskerar livet för att få bättre utbildning och tjäna mer pengar.

Människor skall inte dränkas eller kvävas för att jag eller du vill känna oss som snälla människor. Tycker du jag har fel, så fundera över var de läkarna du försöker få till Sverige gör mest nytta – i Syrien och Ukraina eller i Sverige?

Christer Bratt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.