07 sep 2015 06:01

07 sep 2015 06:01

Blunda inte för det hemska som händer

FLYKTINGKATASTROFEN

Det finns en känsla som sakta kryper sig fram i varje litet blodkärl som finns i min kropp, en känsla av sorg, förtvivlan och framförallt en känsla av frustration och besvikelse.

Jag är nog inte den enda som har berörts av den fruktansvärda bilden som skildrar dagens flyktigkatastrof, bilden på 3-åriga Aylan som ligger död, uppspolad på en strand i Turkiet. Jag kan inte hjälpa att känna ilska mot dem som nu vill stänga ute alla som flyr undan krig, terror och förföljelse. Jag hade hoppats på att mänskligheten hade lärt sig något efter andra världskrigets slut, då vi sa att detta aldrig mer skulle få hända men trots det så märks idag flyktingar i ett EU-land med nummer på sina armar precis som man gjorde under Förintelsen. Mänskligheten måste ta sitt ansvar och de mänskliga rättigheterna måste tas på allvar, av alla, för faktum är att ingen sätter sitt barn i båtar om inte havet är tryggare än land.

Jag vill uppmana alla som har medmänsklighet och ett hjärta att inte blunda för det hemska som händer, utan jag vill uppmana er till att agera, skänk pengar, hjälp de flyktingar som finns på flyktingboenden i er närhet, skänk kläder, hygienartiklar, barnvagnar, engagera er i någon frivilligorganisation om ni har tid, ja vad som än behövs, för en människa kan inte göra allt men alla kan göra något.

Och till sist vill jag bara säga att trots allt som händer i världen så vet jag att det finns många som lägger ner timmar och sina liv på att hjälpa de behövande på olika sätt, ni är hjältar, eldsjälar och inspirationer för oss andra. Det tänder hoppets låga om att det finns medmänsklighet, kärlek och vilja till att göra världen till en bättre plats, så tack, tack för att ni finns!

Victoria Vivi

Det finns en känsla som sakta kryper sig fram i varje litet blodkärl som finns i min kropp, en känsla av sorg, förtvivlan och framförallt en känsla av frustration och besvikelse.

Jag är nog inte den enda som har berörts av den fruktansvärda bilden som skildrar dagens flyktigkatastrof, bilden på 3-åriga Aylan som ligger död, uppspolad på en strand i Turkiet. Jag kan inte hjälpa att känna ilska mot dem som nu vill stänga ute alla som flyr undan krig, terror och förföljelse. Jag hade hoppats på att mänskligheten hade lärt sig något efter andra världskrigets slut, då vi sa att detta aldrig mer skulle få hända men trots det så märks idag flyktingar i ett EU-land med nummer på sina armar precis som man gjorde under Förintelsen. Mänskligheten måste ta sitt ansvar och de mänskliga rättigheterna måste tas på allvar, av alla, för faktum är att ingen sätter sitt barn i båtar om inte havet är tryggare än land.

Jag vill uppmana alla som har medmänsklighet och ett hjärta att inte blunda för det hemska som händer, utan jag vill uppmana er till att agera, skänk pengar, hjälp de flyktingar som finns på flyktingboenden i er närhet, skänk kläder, hygienartiklar, barnvagnar, engagera er i någon frivilligorganisation om ni har tid, ja vad som än behövs, för en människa kan inte göra allt men alla kan göra något.

Och till sist vill jag bara säga att trots allt som händer i världen så vet jag att det finns många som lägger ner timmar och sina liv på att hjälpa de behövande på olika sätt, ni är hjältar, eldsjälar och inspirationer för oss andra. Det tänder hoppets låga om att det finns medmänsklighet, kärlek och vilja till att göra världen till en bättre plats, så tack, tack för att ni finns!

Victoria Vivi

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.