08 sep 2015 06:00

08 sep 2015 06:00

I dag vill vi fira skolan

SKOLAN

I dag den 8 september firar vi Skolans dag. Skolan är viktig för hela samhället. Den utbildning vi ger våra barn och ungdomar är grunden till Sveriges framtid.

Lärarna i Sverige står för en skola baserad på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Detta är något som vi är stolta över. Vi vill skapa en skola där alla får möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar. Vi vill skapa en skola där eleverna är trygga, mår bra och är stolta över vad de presterar. Sverige är ett fantastiskt land och det kan vi fortsätta vara om vi ger skolan rätt förutsättningar.

I dag vill vi fira skolan. Du som läser detta har chans att vara med och fira. Till er alla säger vi; satsa på skolan, det lönar sig i framtiden. Satsa på elevernas och lärarnas arbetsmiljö, man ska må gott när man är i skolan. Satsa på lärarna, minska arbetsbelastningen och öka lönerna. Prata gott om skolan, det ger resultat. Låt skolan slippa smutskastning i media, visa de goda exemplen, det finns massor.

Sätt skolan i första rummet så ska ni se att Sveriges framtid levererar resultat.

Lärarförbundets ordföranden i gamla Skaraborg

Lärarna i Sverige står för en skola baserad på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Detta är något som vi är stolta över. Vi vill skapa en skola där alla får möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar. Vi vill skapa en skola där eleverna är trygga, mår bra och är stolta över vad de presterar. Sverige är ett fantastiskt land och det kan vi fortsätta vara om vi ger skolan rätt förutsättningar.

I dag vill vi fira skolan. Du som läser detta har chans att vara med och fira. Till er alla säger vi; satsa på skolan, det lönar sig i framtiden. Satsa på elevernas och lärarnas arbetsmiljö, man ska må gott när man är i skolan. Satsa på lärarna, minska arbetsbelastningen och öka lönerna. Prata gott om skolan, det ger resultat. Låt skolan slippa smutskastning i media, visa de goda exemplen, det finns massor.

Sätt skolan i första rummet så ska ni se att Sveriges framtid levererar resultat.

Lärarförbundets ordföranden i gamla Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.