08 sep 2015 06:00

08 sep 2015 06:00

Ynkligt av politikerna

FLYKTINGKATASTROFEN

Under de senaste dagarnas närmast febriga uppmärksamhet i massmedia orsakat av fasansfulla bilder och skildringar av flyktingar på väg till landet ingenstans, men kanske någonstans, finns det plats för reflektion och frågor.

Var finns den moraliska resning bland våra ledande politiker, som vi ändå trodde och hoppades fanns någonstans? Är jakten på tappade sympatisörer viktigare i det kortsiktiga taktiska spelet hur det skall hanteras? Ängsliga sidoblickar och fega hummanden har tagit över, verkar det som. Bedrövligt och ynkligt.

Inte underligt att politikerföraktet växer i dessa tider, när det verkligen gäller och vi står inför en av vår tids verkliga ödesfrågor. Angela Merkel är här ett föredöme som borde få åtskilliga att skämmas inför egna tillkortakommanden.

Göran Strid

Under de senaste dagarnas närmast febriga uppmärksamhet i massmedia orsakat av fasansfulla bilder och skildringar av flyktingar på väg till landet ingenstans, men kanske någonstans, finns det plats för reflektion och frågor.

Var finns den moraliska resning bland våra ledande politiker, som vi ändå trodde och hoppades fanns någonstans? Är jakten på tappade sympatisörer viktigare i det kortsiktiga taktiska spelet hur det skall hanteras? Ängsliga sidoblickar och fega hummanden har tagit över, verkar det som. Bedrövligt och ynkligt.

Inte underligt att politikerföraktet växer i dessa tider, när det verkligen gäller och vi står inför en av vår tids verkliga ödesfrågor. Angela Merkel är här ett föredöme som borde få åtskilliga att skämmas inför egna tillkortakommanden.

Göran Strid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.