11 sep 2015 06:00

11 sep 2015 06:00

Hallfrågan måste lösas snarast

UNGDOMSIDROTT

Brist. Jag var på ett föreningsmöte i en liten förening här i Skövde där våra barns träningstider presenterades och vi hade fått flera träningstider som startade kl 16. Hur tusan skall de hinna till dessa tider när de slutar skolan 15.30? Det känns som att de stora föreningarna har fått de tider och hallar de begärt och de små föreningarna fått tiderna som blivit över.

Och hur skall barnen hinna äta något innan träning? Ungdomarna har också svårt att hinna dit eftersom många föräldrar slutar klockan 16.00 samt att många tider är på arenan och vi vet att många träningar kommer att ställas in på grund av mässor och andra aktiviteter där.

Jag förstår inte att kommunen inte har prioriterat byggen av fler idrottshallar i Skövde kommun efter fiaskot med Billingskolan och samtidigt inte använda de ytor i staden som kan vara lämpliga, bland annat tomten vid Kavelbro som kunde rymma en hall med dubbla handbolls- eller innebandyplaner. Man skulle också kunna bygga en idrottshall på Billingsdalskolans grusplan och då lösa problemet med de dåliga gymnastiksalar som Skultorps skolor dras med, samt kanske bygga en hall på Billingehus grusparkering, för att stötta satsningen som Billingehushotellet gör samt satsningen på friluftsområdet.

Men även om kommunen skulle satsa nu så tar det ju flera år med den kommunala byråkratin att lösa hallbristen, och om kommunen vill att föreningarna skall vara för alla våra barn och inte slå ut dem som inte är så duktiga, så måste hallfrågan lösas snarast.

Se till nu att satsa på våra idrottsungdomar i Skövde och i våra ytterområden.

Per Oskarsson

Och hur skall barnen hinna äta något innan träning? Ungdomarna har också svårt att hinna dit eftersom många föräldrar slutar klockan 16.00 samt att många tider är på arenan och vi vet att många träningar kommer att ställas in på grund av mässor och andra aktiviteter där.

Jag förstår inte att kommunen inte har prioriterat byggen av fler idrottshallar i Skövde kommun efter fiaskot med Billingskolan och samtidigt inte använda de ytor i staden som kan vara lämpliga, bland annat tomten vid Kavelbro som kunde rymma en hall med dubbla handbolls- eller innebandyplaner. Man skulle också kunna bygga en idrottshall på Billingsdalskolans grusplan och då lösa problemet med de dåliga gymnastiksalar som Skultorps skolor dras med, samt kanske bygga en hall på Billingehus grusparkering, för att stötta satsningen som Billingehushotellet gör samt satsningen på friluftsområdet.

Men även om kommunen skulle satsa nu så tar det ju flera år med den kommunala byråkratin att lösa hallbristen, och om kommunen vill att föreningarna skall vara för alla våra barn och inte slå ut dem som inte är så duktiga, så måste hallfrågan lösas snarast.

Se till nu att satsa på våra idrottsungdomar i Skövde och i våra ytterområden.

Per Oskarsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.