12 sep 2015 06:00

13 sep 2015 19:29

Ta ert förnuft till fånga!

BOSTADSBRISTEN

Vi socialdemokrater i Skövde har under lång tid argumenterat för att vi i Skövde måste tillskapa möjligheter för byggnation av främst hyresrätter. SLA skriver den 10/9 om bostadsbristen i Skövde som enligt artikeln aldrig varit värre och det finns heller ingen anledning att misstro detta.

Företag kan inte expandera, unga människor kan inte skapa sig sitt eget hem, äldre tvingas bo kvar i hus som de inte längre behöver eller kanske har möjlighet att ta hand om. Det är en synnerligen allvarlig situation som hämmar kommunens utveckling och medborgarnas möjligheter till att skapa sig goda liv.

Trots detta framhärdar den styrande minoriteten i att ha ett tak för Skövdebostäders marknadsinnehav i syfte att främja privat byggnation, vilket är lite som att försöka slå i en spik med en skruvmejsel när du har en hammare i verktygslådan. Som kommunpolitiker måste man vara pragmatisk och inte låta sig förblindas av ideologiska skygglappar. Borgerligheten har under fem år prövat sin nyliberala teori där marknaden förment skall lösa alla problem. Det har inte fungerat!

Ta därför för Skövdebornas skull ert förnuft till fånga och ompröva ert ställningstagande, vi har inte råd eller tid att vänta till september 2018 och förhoppningsvis ett maktskifte för att ställa detta till rätta. Vi har verktyget, låt oss använda det.

Johan Ask (S)

ledamot kommunstyrelsens arbetsutskott

Robert Ciabatti (S)

vice ordförande Byggnadsnämnden

 

Företag kan inte expandera, unga människor kan inte skapa sig sitt eget hem, äldre tvingas bo kvar i hus som de inte längre behöver eller kanske har möjlighet att ta hand om. Det är en synnerligen allvarlig situation som hämmar kommunens utveckling och medborgarnas möjligheter till att skapa sig goda liv.

Trots detta framhärdar den styrande minoriteten i att ha ett tak för Skövdebostäders marknadsinnehav i syfte att främja privat byggnation, vilket är lite som att försöka slå i en spik med en skruvmejsel när du har en hammare i verktygslådan. Som kommunpolitiker måste man vara pragmatisk och inte låta sig förblindas av ideologiska skygglappar. Borgerligheten har under fem år prövat sin nyliberala teori där marknaden förment skall lösa alla problem. Det har inte fungerat!

Ta därför för Skövdebornas skull ert förnuft till fånga och ompröva ert ställningstagande, vi har inte råd eller tid att vänta till september 2018 och förhoppningsvis ett maktskifte för att ställa detta till rätta. Vi har verktyget, låt oss använda det.

Johan Ask (S)

ledamot kommunstyrelsens arbetsutskott

Robert Ciabatti (S)

vice ordförande Byggnadsnämnden

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.