14 sep 2015 06:01

14 sep 2015 06:01

Tänk om vi skulle göra likadant ...

SJUKVÅRD

Nyligen kontaktade jag min vårdcentral angående mina konstanta ryggproblem. Talade om att jag hållit på sedan i våras (april) med rekommenderad sjukgymnastik. Gör jag min sjukgymnastik och lufsar i skogen lättar det just för stunden men all annan tid har jag ont och nu är det ohållbart. Plus att jag hade två gigantiska ryggskott i sommar under semestern. Det var inte akut så jag fick ingen tid.

– Men det här är ohållbart, sa jag. Det ger mig ingen mat på bordet att lufsa runt och utföra min sjukgymnastik. Jag måste jobba också. (Nu är jag ju kvinna så jag jobbar trots smärtor – tills de onödigt får hämta mig på bår och belasta den riktiga akuten – förlåt akuten i förväg men det är inte mitt fel då.) Jag behöver smärtlindring – det här går inte längre.

Då får jag svaret att hon ska skriva ner på ett papper vad jag vill och ge det till läkaren men han hade endast tid att eventuellt läsa det fem dagar senare.

Nu är det en vecka plus en dag sedan jag ringde och jag har inte hört av vårdcentralen eller läkaren.

Nu låtsas vi att det är i våras och vårdcentralen ringer till vårt företag (vi är i byggbranschen) och säger att det är hål i taket på vårdcentralen. Hjälp, det regnar in!

Nja, säger vi. Vi kan lägga en presenning på så får vi se sen.Efter den enormt regniga sommaren ringer vårdcentralen igen och säger att nu måste vi laga taket åt dem för det regnar in på alla papper och patienter men det går bra de dagar solen skiner.

Då svarar vi: Nja, kan ni skriva ner det på ett papper så ska vi läsa igenom det om fjorton dagar – ni vet, vi är hårt belastade nu när de hotar att sänka rotavdraget och det berör ju inte er så vi får se hur vi gör sen. Så hoppas vi att solen skiner lite mer. Vi kanske hörs ...

Skattebetalare i byggbranschen

Nyligen kontaktade jag min vårdcentral angående mina konstanta ryggproblem. Talade om att jag hållit på sedan i våras (april) med rekommenderad sjukgymnastik. Gör jag min sjukgymnastik och lufsar i skogen lättar det just för stunden men all annan tid har jag ont och nu är det ohållbart. Plus att jag hade två gigantiska ryggskott i sommar under semestern. Det var inte akut så jag fick ingen tid.

– Men det här är ohållbart, sa jag. Det ger mig ingen mat på bordet att lufsa runt och utföra min sjukgymnastik. Jag måste jobba också. (Nu är jag ju kvinna så jag jobbar trots smärtor – tills de onödigt får hämta mig på bår och belasta den riktiga akuten – förlåt akuten i förväg men det är inte mitt fel då.) Jag behöver smärtlindring – det här går inte längre.

Då får jag svaret att hon ska skriva ner på ett papper vad jag vill och ge det till läkaren men han hade endast tid att eventuellt läsa det fem dagar senare.

Nu är det en vecka plus en dag sedan jag ringde och jag har inte hört av vårdcentralen eller läkaren.

Nu låtsas vi att det är i våras och vårdcentralen ringer till vårt företag (vi är i byggbranschen) och säger att det är hål i taket på vårdcentralen. Hjälp, det regnar in!

Nja, säger vi. Vi kan lägga en presenning på så får vi se sen.Efter den enormt regniga sommaren ringer vårdcentralen igen och säger att nu måste vi laga taket åt dem för det regnar in på alla papper och patienter men det går bra de dagar solen skiner.

Då svarar vi: Nja, kan ni skriva ner det på ett papper så ska vi läsa igenom det om fjorton dagar – ni vet, vi är hårt belastade nu när de hotar att sänka rotavdraget och det berör ju inte er så vi får se hur vi gör sen. Så hoppas vi att solen skiner lite mer. Vi kanske hörs ...

Skattebetalare i byggbranschen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.