15 sep 2015 06:00

15 sep 2015 06:00

Skolgården ett skämt

ERIKSDALSKOLAN

Skrämmande. När Eriksdalskolan renoverades och byggdes om för några år sedan fick de även en ny skolgård. I vår enfald trodde vi barnen skulle få en rolig, stimulerande, lekvänlig och rolig skolgård. Jisses vad fel vi hade! Den är ett stort skämt! Det finns en kompisgunga, en gungkorg, sandlåda, en klätterställning gjord för barn i förskoleåldern m.m.

Det är skrämmande att Skövde kommun inte kan ge alla skolbarn en rolig skolgård. Jag har kollat runt på många skolor i Skövde och jag skäms över den skolgård mina barn måste leka på. Att barnen sen får höra att de gjorde den som den är för att de inte trodde de äldre barnen leker på den, är ännu mer skrämmande. Det är klart att de inte kan leka på den då det inte finns något roligt att leka med/på. Inte ens gunga går då kön alltid är lång till den enda gungan som finns.

Varför kan inte våra barn få en rolig och stimulerande skolgård som till exempel Billingskolan? Är det för att vi bor på Östermalm och inte på gräddhyllan? Självklart förstår jag att det kostar pengar men vi betalar också skatt, vi får förklara för våra barn varför de inte kan få ha kul och leka på en skolgård som inbjuder alla barn till lek, inte bara de i förskoleklass. Så ni skapar en miljö där barnen sitter/står och hänger och pratar istället för att leka, klättra och röra på sig.

Trött förälder

Det är skrämmande att Skövde kommun inte kan ge alla skolbarn en rolig skolgård. Jag har kollat runt på många skolor i Skövde och jag skäms över den skolgård mina barn måste leka på. Att barnen sen får höra att de gjorde den som den är för att de inte trodde de äldre barnen leker på den, är ännu mer skrämmande. Det är klart att de inte kan leka på den då det inte finns något roligt att leka med/på. Inte ens gunga går då kön alltid är lång till den enda gungan som finns.

Varför kan inte våra barn få en rolig och stimulerande skolgård som till exempel Billingskolan? Är det för att vi bor på Östermalm och inte på gräddhyllan? Självklart förstår jag att det kostar pengar men vi betalar också skatt, vi får förklara för våra barn varför de inte kan få ha kul och leka på en skolgård som inbjuder alla barn till lek, inte bara de i förskoleklass. Så ni skapar en miljö där barnen sitter/står och hänger och pratar istället för att leka, klättra och röra på sig.

Trött förälder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.