16 sep 2015 06:00

16 sep 2015 06:00

Förbjudet område

TIBRO

Bror duktig. Gick en promenad längs Bäckpromenaden i Tibro och passerade ett bostadsområde med lägenheter där de under senare tid gjort mycket fint inne på gårdsplanen. Jag föreslog min sambo att vi skulle gå igenom där och titta vad fint det blivit.

När vi gått cirka tio meter mot området kommer en man fram till mig och frågar om jag är läskunnig. Vad menar du? undrade jag frågande. Kan du läsa vad det står på skylten, sa han och pekade mot en stolpe där det stod Privat område och han tillade att har jag ej köpt någon lägenhet där så har jag inget där att göra och får inte beträda området. Speciellt inte då vi hade hund med oss, för djurägare är ett speciellt folkslag, tillade han. Efter några meningsutbyten så undrade han vad vi skulle tycka om han klev in i vårt kök?

Så mitt råd till alla Tibrobor: Beträd ej deras område och se upp med Bror Duktig – han ser dig!

Fritt land?

När vi gått cirka tio meter mot området kommer en man fram till mig och frågar om jag är läskunnig. Vad menar du? undrade jag frågande. Kan du läsa vad det står på skylten, sa han och pekade mot en stolpe där det stod Privat område och han tillade att har jag ej köpt någon lägenhet där så har jag inget där att göra och får inte beträda området. Speciellt inte då vi hade hund med oss, för djurägare är ett speciellt folkslag, tillade han. Efter några meningsutbyten så undrade han vad vi skulle tycka om han klev in i vårt kök?

Så mitt råd till alla Tibrobor: Beträd ej deras område och se upp med Bror Duktig – han ser dig!

Fritt land?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.