16 sep 2015 06:00

16 sep 2015 06:00

Sätt press på de rika oljestaterna

FLYKTINGKRISEN

Med anledning av den pågående flyktingkrisen så diskuterar man inom EU hur flyktingarna ska fördelas mellan de olika EU-länderna. Man talar till och med om tvingande kvoter, vilket alla EU-länder inte är beredda att gå med på. Avsikten med diskussionerna är att jämnare fördela lasten mellan olika EU-länder, en diskussion som SD efterfrågat i många år mot bakgrund av det stora ansvar Sverige tagit på sig i förhållande till andra EU-länder.

Men det finns ett förhållande när det gäller flyktingmottagandet som aldrig kommer fram i debatten och det gäller länderna i Mellanöstern. Vare sig Saudiarabien, Kuwait, Bahrain, Qatar eller Förenade Arabemiraten har tagit emot en enda flykting. Man kan fråga sig varför. Det handlar om rika länder och där finns också gott om utrymme.

Man kan också fråga sig varför EU inte sätter press på dessa stater att bidra med hjälp under den pågående katastrofen. Det hela ter sig mycket märkligt.

Bara åtta kilometer från Mecka finns ett jättelikt tältläger. Där finns plats för tre miljoner människor. Tälten har alla luftkonditionering och alla tält är brandsäkra. Tältlägret används bara en gång om året, under muslimernas pilgrimsfärd till Mecka. Man kan tycka att Saudiarabien genom att utnyttja tältlägret skulle ha ett bra tillfälle att hjälpa sina muslimska bröder. Där finns gott om plats och det krävs inga förberedelser. Man kan undra varför inget händer, både i Saudiarabien och övriga rika oljestater. Här finns verkligen ett utmärkt exempel på där hjälp på plats skulle kunna ske omgående och ge stor effekt.

Stefan Hallberg

vice ordförande

Sverigedemokraterna Karlsborg

Men det finns ett förhållande när det gäller flyktingmottagandet som aldrig kommer fram i debatten och det gäller länderna i Mellanöstern. Vare sig Saudiarabien, Kuwait, Bahrain, Qatar eller Förenade Arabemiraten har tagit emot en enda flykting. Man kan fråga sig varför. Det handlar om rika länder och där finns också gott om utrymme.

Man kan också fråga sig varför EU inte sätter press på dessa stater att bidra med hjälp under den pågående katastrofen. Det hela ter sig mycket märkligt.

Bara åtta kilometer från Mecka finns ett jättelikt tältläger. Där finns plats för tre miljoner människor. Tälten har alla luftkonditionering och alla tält är brandsäkra. Tältlägret används bara en gång om året, under muslimernas pilgrimsfärd till Mecka. Man kan tycka att Saudiarabien genom att utnyttja tältlägret skulle ha ett bra tillfälle att hjälpa sina muslimska bröder. Där finns gott om plats och det krävs inga förberedelser. Man kan undra varför inget händer, både i Saudiarabien och övriga rika oljestater. Här finns verkligen ett utmärkt exempel på där hjälp på plats skulle kunna ske omgående och ge stor effekt.

Stefan Hallberg

vice ordförande

Sverigedemokraterna Karlsborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.