17 sep 2015 06:00

17 sep 2015 06:00

Det kallas empati

REPLIK.

Ja, Elisabet Stålarm och Markus Hagberg (M), jag känner att jag gjort något för en fattig EU-migrant när jag ger en sedel i handen till densamme. Jag ska göra detsamma för er när ni hamnar i den situationen. Det kanske är okänt, men det kallas empati, att känna och förstå en sjuk eller fattigs situation. Och att göra vad man kan för att hjälpa. Att skicka pengar till en hjälporganisation är ett sätt, att hjälpa direkt är ett annat. Sen må statens utredare säga vad de vill.

PS. En eloge till Leif Norén för hans engagerade insändare för utsatta folk.

Lars Nilsson

Ja, Elisabet Stålarm och Markus Hagberg (M), jag känner att jag gjort något för en fattig EU-migrant när jag ger en sedel i handen till densamme. Jag ska göra detsamma för er när ni hamnar i den situationen. Det kanske är okänt, men det kallas empati, att känna och förstå en sjuk eller fattigs situation. Och att göra vad man kan för att hjälpa. Att skicka pengar till en hjälporganisation är ett sätt, att hjälpa direkt är ett annat. Sen må statens utredare säga vad de vill.

PS. En eloge till Leif Norén för hans engagerade insändare för utsatta folk.

Lars Nilsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.