18 sep 2015 06:00

18 sep 2015 06:00

Då måste vi fly Sverige

MEDMÄNSKLIGHET

Medmänsklighet, kanske något att ta sig en funderare på?

Under 520 miljoner år har den yta Sverige befinner sig på, varit på väg från Chiles nuvarande position. Vi färdas med en hastighet av två centimeter per år. Vår senaste istid varade i drygt 100 000 år och gav vika för 12 000 år sedan. Nästa istid är här om 5 000 år. Då måste alla som vill överleva fly Sverige. Allt vad som skapats mellan istiderna kommer att krossas och svepas bort. Då måste våra efterkommande flytta till någon annans land. Vi får be att det där och då inte finns en makt med vapen och staket som tvingar dem att stanna där de är när istäcket, två – tretusen meter tjockt, breder ut sig över Sverige.

Sign Hum

Medmänsklighet, kanske något att ta sig en funderare på?

Under 520 miljoner år har den yta Sverige befinner sig på, varit på väg från Chiles nuvarande position. Vi färdas med en hastighet av två centimeter per år. Vår senaste istid varade i drygt 100 000 år och gav vika för 12 000 år sedan. Nästa istid är här om 5 000 år. Då måste alla som vill överleva fly Sverige. Allt vad som skapats mellan istiderna kommer att krossas och svepas bort. Då måste våra efterkommande flytta till någon annans land. Vi får be att det där och då inte finns en makt med vapen och staket som tvingar dem att stanna där de är när istäcket, två – tretusen meter tjockt, breder ut sig över Sverige.

Sign Hum

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.