19 sep 2015 06:00

19 sep 2015 06:00

Du borde ha tagit avstånd från artikeln

VASASKOLAN

Replik. Till signaturen Yen ”Mobbning är oerhört komplext” i SLA 15/9.

Bäste Yen, min replik på MathGamers artikel var inte alls kritik om skolans brist på arbete mot mobbning som du tolkar det. Det var kritik om obefintlig redovisning av arbetsresultatet. Min stora fråga till MathGamer var hur han kunde i media återigen mobba, kränka och förnedra f.d. elev.

Du borde i första hand ha tagit avstånd från hans artikel och förklarat din inställning till arbetet mot mobbning. Du försöker att rikta läsarnas uppmärksamhet från kärnpunkten (mobbning) till svårigheter som skolan har med tystnadsplikt och andra samarbetshinder m.m.

Vem har begärt att skolan skall straffa eleverna eller hänga ut dem öppet i media? Vad har du fått det ifrån? Denna komplexitet i arbetet mot mobbning som du vill få det till kan resumeras till några få punkter: 1. Ge eleverna och familjen kontinuerlig bekräftelse från ett tidigt stadium. 2. Kontinuerlig information om mobbning och arbete mot mobbning i skolan, hem och fritiden. 3. Förståelse, ärlighet och noggrannhet.

I din nonchalans har du inte ens ansträngt dig att kopiera en signatur rätt.

Vad det gäller ärlighet har du själv en del att arbeta med. Läs MathGamers artikel igen och se din kollegas råa påhopp. Reagera på MathGames artikel. Sluta vara en medhårsstrykare. Sluta med att hänvisa till svårigheter och hinder. Se till att återskapa föräldrarnas förtroende.

Dumitru

Bäste Yen, min replik på MathGamers artikel var inte alls kritik om skolans brist på arbete mot mobbning som du tolkar det. Det var kritik om obefintlig redovisning av arbetsresultatet. Min stora fråga till MathGamer var hur han kunde i media återigen mobba, kränka och förnedra f.d. elev.

Du borde i första hand ha tagit avstånd från hans artikel och förklarat din inställning till arbetet mot mobbning. Du försöker att rikta läsarnas uppmärksamhet från kärnpunkten (mobbning) till svårigheter som skolan har med tystnadsplikt och andra samarbetshinder m.m.

Vem har begärt att skolan skall straffa eleverna eller hänga ut dem öppet i media? Vad har du fått det ifrån? Denna komplexitet i arbetet mot mobbning som du vill få det till kan resumeras till några få punkter: 1. Ge eleverna och familjen kontinuerlig bekräftelse från ett tidigt stadium. 2. Kontinuerlig information om mobbning och arbete mot mobbning i skolan, hem och fritiden. 3. Förståelse, ärlighet och noggrannhet.

I din nonchalans har du inte ens ansträngt dig att kopiera en signatur rätt.

Vad det gäller ärlighet har du själv en del att arbeta med. Läs MathGamers artikel igen och se din kollegas råa påhopp. Reagera på MathGames artikel. Sluta vara en medhårsstrykare. Sluta med att hänvisa till svårigheter och hinder. Se till att återskapa föräldrarnas förtroende.

Dumitru

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.