25 sep 2015 06:00

25 sep 2015 06:00

Med rätt hjälp skulle jag kunna jobba

SMÄRTLINDRING

Blev arg och ledsen när jag läste insändaren från K. G den 22/9. Varför ska människor behöva ha ont om det finns lindring att få? Ska smärtpatienter lida för att ett i sammanhanget fåtal missbrukar smärtlindring, och vad är missbruk egentligen? Enligt mig är det när man tar läkemedel utan egentlig orsak/smärta och det uppstår ett beroende.

Är personligen mitt uppe i kampen om att få hjälp med smärtproblematik på grund av kronisk sjukdom. Vårdcentralen som inte har expertkunskapen skriver remisser som skickas tillbaka av anledning som är oklar. Expertkunskap som hos t.ex. Smärtkliniken i Falköping behövs inte längre enligt beslutsfattarna, så avtalet med dem sades upp för några år sedan.

Har i princip varit 100 procent sjukskriven senaste året och vad kostar inte det för samhället? Jag jobbar själv i sjukvården och behövs där! Med rätt hjälp skulle jag kunna jobba, i alla fall deltid.

Orken har egentligen tagit slut för länge sedan men det sista som överger en är hoppet.

Anneli

Blev arg och ledsen när jag läste insändaren från K. G den 22/9. Varför ska människor behöva ha ont om det finns lindring att få? Ska smärtpatienter lida för att ett i sammanhanget fåtal missbrukar smärtlindring, och vad är missbruk egentligen? Enligt mig är det när man tar läkemedel utan egentlig orsak/smärta och det uppstår ett beroende.

Är personligen mitt uppe i kampen om att få hjälp med smärtproblematik på grund av kronisk sjukdom. Vårdcentralen som inte har expertkunskapen skriver remisser som skickas tillbaka av anledning som är oklar. Expertkunskap som hos t.ex. Smärtkliniken i Falköping behövs inte längre enligt beslutsfattarna, så avtalet med dem sades upp för några år sedan.

Har i princip varit 100 procent sjukskriven senaste året och vad kostar inte det för samhället? Jag jobbar själv i sjukvården och behövs där! Med rätt hjälp skulle jag kunna jobba, i alla fall deltid.

Orken har egentligen tagit slut för länge sedan men det sista som överger en är hoppet.

Anneli

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.