30 sep 2015 06:00

30 sep 2015 06:00

Alliansen leker charader

BUDGETEN

REPLIK: På insändarsidan den 26/9 så undrar Lars Hjertén (M) hur det kommer att gå i framtiden med den nya rödgröna budgeten. Han säger sig vara säker på en sak och det är att man på den borgerliga sidan tycker att budgeten är dålig och att den bl.a. inte kommer att skapa några nya jobb. Att det nu blir som det blir är enligt Lars Hjertén ett resultat av Decemberöverenskommelsen, DÖ.

Man kan inte undgå att fundera över vad det är för charader som de olika företrädarna för Allianspartierna håller på med. Den 11/9 beklagade sig Lars Hjerténs partikollega, Cecilia Widegren, på motsvarande sätt över de arbetsmarknadseffekter som den nya budgeten skulle få för unga.

Lars Hjertén undrar i sitt inlägg vad Sverigedemokraterna gör åt detta. Jag tror att han redan vet svaret. Vi lägger en egen skuggbudget och vi kommer att rösta emot det rödgröna förslaget, vilket jag tror är det som våra väljare förväntar sig av oss. Nu behöver man inte vara något matematiskt snille för att räkna ut vad resultatet kommer att bli med den nuvarande mandatfördelningen i riksdagen, men Sverigedemokraterna har till skillnad från Alliansen inte lagt sig platt på marken när det gäller den rödgröna budgeten.

Medinflytande innebär medansvar Lars Hjertén. Om man träffar överenskommelser som gör att man inte kan utöva det medinflytande som väljarna lämnat då kan man knappast beklaga sig över resultatet. Det ger ett så märkligt intryck. Är det verkligen detta som Alliansen kommer att ägna sig åt fram till 2022, dvs så långt som DÖ sträcker sig.

Jag kan bara än en gång konstatera att det är dags att skrota DÖ och återinföra demokratin i den svenska riksdagen.

Stefan Hallberg

vice ordförande

Sverigedemokraterna Karlsborg

Man kan inte undgå att fundera över vad det är för charader som de olika företrädarna för Allianspartierna håller på med. Den 11/9 beklagade sig Lars Hjerténs partikollega, Cecilia Widegren, på motsvarande sätt över de arbetsmarknadseffekter som den nya budgeten skulle få för unga.

Lars Hjertén undrar i sitt inlägg vad Sverigedemokraterna gör åt detta. Jag tror att han redan vet svaret. Vi lägger en egen skuggbudget och vi kommer att rösta emot det rödgröna förslaget, vilket jag tror är det som våra väljare förväntar sig av oss. Nu behöver man inte vara något matematiskt snille för att räkna ut vad resultatet kommer att bli med den nuvarande mandatfördelningen i riksdagen, men Sverigedemokraterna har till skillnad från Alliansen inte lagt sig platt på marken när det gäller den rödgröna budgeten.

Medinflytande innebär medansvar Lars Hjertén. Om man träffar överenskommelser som gör att man inte kan utöva det medinflytande som väljarna lämnat då kan man knappast beklaga sig över resultatet. Det ger ett så märkligt intryck. Är det verkligen detta som Alliansen kommer att ägna sig åt fram till 2022, dvs så långt som DÖ sträcker sig.

Jag kan bara än en gång konstatera att det är dags att skrota DÖ och återinföra demokratin i den svenska riksdagen.

Stefan Hallberg

vice ordförande

Sverigedemokraterna Karlsborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.